TV Tidningen

Yennifers mat ger mersmak

Sveriges mästerkock

-

20.00

Nya matglada hemmakocka­r följer sina drömmar när ”Sveriges mästerkock” är tillbaka.

En av dem är Yennifer Nunez från Stockholm. Hon har velat söka i flera år men inte vågat.

– Mina vänner har tjatat på mig och i år såg de till att jag sökte. Det var som en dröm att få komma och laga mat inför juryn, säger hon.

Uttagninge­n var minst sagt nervös.

– Jag kommer aldrig att glömma känslan, jag ville så gärna göra bra ifrån mig. Jag är så imponerad av dem i juryn.

Hundratals aspirerand­e kockar sökte till programmet, men bara tolv valdes ut till årets tävling. Vilka det blir avslöjas nästa vecka.

Yennifer Nunez flyttade till Sverige från Dominikans­ka republiken för 13 år sedan och tog med sig en matkultur med friterad mat, mustiga grytor och fräscha sallader. Hon tog också med sig sedvänjan att bjuda grannarna på ett smakprov.

– När man lagar mat sparar man en liten portion och ger till sin närmaste granne. Jag var lite tveksam inför att göra det här men jag testade, och de älskade maten. Efter några veckors smakportio­ner ville de börja köpa mat av mig, berättar hon.

 ??  ?? Juryn består som vanligt av Leif Mannerströ­m, Markus Aujalay och Mischa Billing. BJUDER PÅ KARIBISKA SMAKER Yennifer Nunez, som flyttade till Sverige från Dominikans­ka republiken för 13 år sedan, lagade karibisk mat åt juryn under uttagninge­n till...
Juryn består som vanligt av Leif Mannerströ­m, Markus Aujalay och Mischa Billing. BJUDER PÅ KARIBISKA SMAKER Yennifer Nunez, som flyttade till Sverige från Dominikans­ka republiken för 13 år sedan, lagade karibisk mat åt juryn under uttagninge­n till...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden