TV Tidningen

”Han vill väl men det blir så fel”

- Cecilia Montén/ TT abtv@tt.se

Serien handlar egentligen om egoism

Fredag 22.00

För paret AnnSophie och Philip Drakenmun i ”Katsching – lite pengar har ingen dött av” är ytan det allra viktigaste. Varje år firar de sin kärlek med en stor fest i flådiga Djursholm där de bor, men festens syfte är egentligen inte att uttrycka kärleken för varandra – utan att visa upp för vännerna hur lyckliga de är. AnnSophie spelas av Michelle Meadows och Philip av Per Andersson.

– Det är en gammal idé som är baserad på en karaktär som vi gjorde i pratshowen ”Robins” för några år sedan. Vi tyckte att den karaktären var rolig så vi började spåna kring den och då växte det här manuset fram. Serien handlar egentligen om egoism, hur vi lever i dag i vår lyxiga i-landsvärld. Det blir en paradox: ju lyxigare liv man lever desto mer tänker man på sig själv. Och det finns något roligt i det, säger Per Andersson som även varit med och skrivit manus.

”Han sitter i en rävsax”

Per Andersson beskriver sin rollfigur som en person som väldigt gärna vill passa in i överklasse­n. När han kör familjeför­etaget i botten finns det ingen han kan berätta det för.

– Han vill väl men det blir så fel. Hans fru är född in i överklasse­n och är van vid att alltid ha pengar runt sig och alltid få som hon vill. Så han kan inte säga till henne att allt är på väg att gå åt helvete, han försöker hålla masken och hon arrangerar den här festen i tron om att det finns hur mycket pengar som helst. Så han sitter ju i en rävsax.

Att jobba med Michelle Meadows, som spelar hans fru i serien, beskriver Per Andersson som både roligt och lyckat.

– Vi har olika energier och när vi spelar tillsamman­s blir det en väldigt komisk tajming, säger Per Andersson.

Artist gästspelar

Även musikern Lasse Holm har en roll i serien, som sig själv. Han dyker upp i alla möjliga och omöjliga sammanhang när AnnSophie ska ordna

med en artist till hennes och Philips stora kärleksfes­t.

Serien handlar mycket om att visa upp en välpolerad yta, något som Per Andersson till viss del kan känna igen sig i. Han tycker dock att vi borde kunna vara lite mer avslappnad­e, med tanke på hur bra de flesta i Sverige har det. Själv har han helt valt bort sociala medier.

– Jag har barn och vänner och jag vill träffa dem i verklighet­en. Det tar tid att få ihop sin kalender och att jag skulle hinna gå in på Facebook på toppen av det känns omöjligt, säger Per Andersson.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Susanne Thorson i rollen som Cissi, AnnSophies bästa vän. Hon är givetvis på plats på festen. Musikartis­ten Lasse Holm dyker upp på alla möjliga ställen i serien. 74-åringen spelar sig själv. AnnSophie planerar årets stora kärleksfes­t. Till sin hjälp...
Susanne Thorson i rollen som Cissi, AnnSophies bästa vän. Hon är givetvis på plats på festen. Musikartis­ten Lasse Holm dyker upp på alla möjliga ställen i serien. 74-åringen spelar sig själv. AnnSophie planerar årets stora kärleksfes­t. Till sin hjälp...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden