TV Tidningen

Väntar mig inget nytt mirakel

- jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

När det gäller fotboll är jag bäst expert själv

Sverige i fotbolls-VM 2018: Nyckelspel­are som har varit skadade eller bänkade i sina klubblag. Många habila spelare, få stjärnor. En anfallsduo som inte skrämmer slag på något motståndar­försvar.

Nä, det här är inte ett fotbolls-VM där man väntar sig bronsmirak­el av Sverige som 1994. Men det är det här gänget som tog oss till VM, som slog ut kaxiga Italien, och som vi nu ska stötta även om de förstås inte hör våra vrål från tv-sofforna hemma i Sverige när (om?) de gör mål.

För mig är fotbolls-VM det största som finns i idrottssam­manhang. Trots att man numera blir trött bara av tanken på att springa 50 meter för att inte missa bussen kan det liksom börja spritta i benen när man plötsligt får någon ny favorit från något land man inte har koll på, som 2014 års skyttekung James Rodríguez från Colombia.

Redan andra dagen, lördagen den 16 juni, väntar stormatche­n PortugalSp­anien (SVT1). Många avskyr Cristiano Ronaldos narcissist­iska attityd, men jag står fast vid honom sedan han som 18-åring kom och förgyllde Manchester United.

Sverige möter Sydkorea måndagen den 18 juni (SVT1) och jag vet inte, men … är lite rädd för omedveten underskatt­ning, bara för att vi inte vet mycket mer om motståndar­na än ”han som spelar i Tottenham”. Går vi vidare från gruppen väntar förmodlige­n Brasilien i åttondelsf­inal. Där är jag inte så orolig för Neymar, som för vänsterbac­ken Marcelo. Han må vara lite kortvuxen och knubbig och strunta i försvarssp­elet, men herregud hur effektiv Real Madrid-stjärnan är när han är alloverthe

place offensivt. Blir ingen lustig kväll för Mikael Lustig …

SVT och TV4 visar växelvis. Bryr mig inte om vilket, orkar sällan höra på alla mellansnac­ken ändå för när det gäller fotboll är jag bäst expert själv.

Bara så ni vet: Frankrike tar VM-guld.

 ?? JAN- OLOV ANDERSSON ??
JAN- OLOV ANDERSSON
 ??  ?? UPP TILL BEVIS Sveriges Mikael Lustig jublar efter slutsignal­en i VM-kvalet i fotboll mot Italien i november förra året. Får han chans att jubla lika glatt under sommarens VM?
UPP TILL BEVIS Sveriges Mikael Lustig jublar efter slutsignal­en i VM-kvalet i fotboll mot Italien i november förra året. Får han chans att jubla lika glatt under sommarens VM?
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden