TV Tidningen

En hel del saknas i allsången

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Dags att brista ut i allsång igen. I ”Lotta på Liseberg”, premiär måndag 25 juni i TV4. Och i ”Allsång på Skansen”, premiär tisdag 26 juni i SVT1.

När detta skrivs är inte riktigt alla artister bokade, så vissa namn kan tillkomma.

Hos Lotta Engberg, som gör sin 15:e sommar som allsångsle­dare och sin 10:e i TV4, satsar man som vanligt på folkligt, festligt, fullsatt och god stämning, oavsett om regnet öser ned. Välkända och ”breda” artister. Jan Malmsjö & Claes Malmberg, Brolle, Marianne Mörck, Martin Stenmarck, Eva Rydberg, Jessica Andersson, Eric Saade, Malena Ernman, Rolandz, Ola Salo, Lill Lindfors och Tomas Ledin uppträder exklusivt på Liseberg. Nog hade åtskilliga av dem lyft även Skansen-programmet.

När Sanna Nielsen nu leder programmet för tredje gången är det inte längre nyhetens behag. Jag är inte riktigt säker på att man har löst senare års problem med att blanda bredd och kredd.

Peter Jöback, GES, Alcazar, Uno Svenningss­on, Pernilla Wahlgren, Tommy Körberg, Samir & Viktor och Magnus Uggla är säkra namn när det gäller att få drag i publiken. Bo Kaspers Orkester ett utmärkt val att få en hel timme för sig själva. Men de mer kreddiga namnen … då kan det bli lite segt både i publikhave­t och i tv-sofforna.

Noterbart är vilka som inte är med i årets program. Ingen av de tre främsta i Melodifest­ivalen. Varken Benjamin Ingrosso, John Lundvik eller Felix Sandman. Var det en så rekordsvag Mellouppla­ga?

Inte 40 års-jubilerand­e Wilmer X. Svårt att tänka mig några som skulle ha fått till bättre rocksväng på scenen. Ingen Lars Winnerbäck. Och om man nu även vill få med den unga publiken, var är tonårstjej­ernas favoriter Hov1? När de i våras uppträdde i Stockholm, var det öronbedöva­nde allsång i publiken, trots att de nya låtarna hade släppts bara några timmar tidigare …

Var är tonårstjej­ernas favoriter Hov1?

 ??  ?? Malena Ernman.
VETERANSOM­MAR Rutinerade Bo Kaspers Orkester står på scenen i ”Allsång på Skansen”, och Malena Ernman kommer till ”Lotta på Liseberg”. Men Benjamin Ingrosso sjunger inte allsång i år.
Malena Ernman. VETERANSOM­MAR Rutinerade Bo Kaspers Orkester står på scenen i ”Allsång på Skansen”, och Malena Ernman kommer till ”Lotta på Liseberg”. Men Benjamin Ingrosso sjunger inte allsång i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden