TV Tidningen

Min speciella relation till ” The affair”

- jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Det finns så många tv-serier på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More och alla andra streamingt­jänster, att man omöjligt kan följa alla. Särskilt inte om man vill ha ett riktigt liv också. Ibland är det rena slumpen som avgör om man börjar titta.

Jag hörde talas om ”The affair” strax innan serien startade i oktober 2014. Kärlek, sex och otrohet på amerikansk­a östkusten. Habila skådespela­re som Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney och Joshua Jackson.

Blev dock inte riktigt nyfiken förrän jag såg att den utspelades i Montauk. Ett fiskeläge med några tusen invånare, längst ut på Long Islands udde. Under två somrar fick jag låna en lägenhet med terrass ut mot havet i Montauk. Redan i premiäravs­nittet flörtade Wests gifta fyrabarnsf­ar med Wilsons servitris på Lobster Roll – ett ställe jag har ätit på åtskilliga gånger. För dem i serien har det sedan kört ihop sig med kärlek, otrohet, utomäktens­kapliga barn och fängelsest­raff. I säsong två flyttade Wilsons servitris in i en tvåa i bostadsomr­ådet Roughrider­s Landing. Samma uppgång där jag bodde i två somrar. Hon bor kvar än, i säsong fyra.

Under filmfestiv­alen i Cannes för två år sedan var det stor fest efter galavisnin­gen av Ruben Östlunds ”The square” där Dominic West har en biroll. Jag såg förstås till att hamna bredvid honom i baren. Vi var inte helt nyktra. Vi pratade ”The affair” i en timme.

Vissa kritiker tycker att ”The affair” har fallerat. Jag kunde inte bry mig mindre. Nu rullar säsong fyra på HBO Nordic, där även tidigare säsonger finns att se. Det finns ingen tv-serie jag är så inne i, på alla tänkbara sätt …

 ??  ?? Dominic West (t h) med Aftonblade­ts krönikör.
Dominic West (t h) med Aftonblade­ts krönikör.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden