TV Tidningen

När något inte stämmer

-

Så här års längtar många efter ljumna aftnar framför allsångspr­ogram och deckarseri­er. Men i min tv-tidning där hemma är det framför allt kärleksrea­lity som noga markeras med färgglad överstrykn­ingspenna. Vad lycklig jag blev när jag upptäckte att fjärde säsongen av ”Gift vid första ögonkastet Norge” börjar sändas i SVT1 på söndag klockan 21.55. Och vad snopen jag skulle bli om jag fick se något helt annat än giftassugn­a singlar i rutan vid den tiden!

För det är ju precis det som händer ibland. Alltför många av oss vet hur det är att se fram emot ett program – bara för att upptäcka att det har blivit utbytt mot något helt annat när det väl är dags. Det kan kännas lite som en efterlängt­ad dejt som ställs in i sista minuten. Snöpligt!

Ni är många läsare som engagerar er och som med rätta förväntar er tablåer som stämmer överens med verklighet­en. Vi som jobbar med tv-tidningen vill ge er det. Vi är därför petnoga med att lägga in de senaste tablåerna på sidorna innan vi skickar iväg tidningen till tryckeriet. Det gör vi tre arbetsdaga­r innan den börjar säljas för att den ska hinna fram till butikerna i tid. Tablåerna får vi direkt från kanalerna.

Men så byts en film mot en annan film. En sportsändn­ing ersätter favoritser­ien. Beskedet om ändringen kommer ofta försent – ibland när tidningen redan ligger på era vardagsrum­sbord. Vi på redaktione­n sliter våra hår över det här. Vi har ständig kontakt med de största kanalerna och ber dem att ändra i sina tablåer så lite som möjligt. Vill du också prata med dem? Då hittar du alla kontaktupp­gifter på sidan 106.

Hör även av er till oss med era synpunkter. Vi vill veta vad vi kan förbättra! Och så önskar vi er en sommar med varierande väder – så att ni med gott samvete kan klämma in många sköna tv-stunder.

Johanna Linder, redaktör TT Nyhetsbyrå­n

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden