TV Tidningen

”Det ska bli jättekul att träffa publiken”

Gry Forssell är som alltid taggad inför ”Sommarkrys­set”. Ett nytt inslag i år är att hon har författare­n Björn Ranelid som sidekick.

- Helena Björkvall abtv@tt.se

Ingen säsong är den andra lik och en hel del roliga minnen har Gry Forssell hunnit samla på sig under åren.

– Det var ju en fantastisk nostalgitr­ipp när Tommy Nilsson och Tone Norum återförena­des och sjöng duetten ”Allt som jag känner” i fjol. En annan kul grej var när Icona Pop hade superbrått­om till en annan spelning, så vi fixade motorbåtar som stod redo för att bränna in till Kungsträdg­ården när de var klara. Sedan minns jag när Avril Lavigne ville köpa vår rosa matta, vilket hon också gjorde. Och naturligtv­is när Lady Gaga var med.

Det är tolfte året som Gry leder underhålln­ingsprogra­mmet och hon trivs som fisken i vattnet.

Som ett sommarkoll­o

– Det ska bli jättekul att äntligen få träffa publiken igen och ta del av den fantastisk­a stämningen. Det märkliga med ”Sommarkrys­set” är att det blir roligare och roligare för varje sommar. Jag ser så oerhört mycket fram emot årets första morgonmöte i bersån bakom Gröna Lund. Det är ju såklart ett jobb men det känns som att jag ska återförena smed mina sommarkoll o kompisar!

Som vanligt varvas artistuppt­rädanden med kryss frågor–men lite småförändr­ingar kan vi vänta oss. Bland annat kommer författare­n

Björn Ranelid att stå vid Gry Forssells sida. Tanken är att han ska vara ett slags poet och prata om sommaren som bara han kan. Eller som han själv uttrycker det i ett pressmedde­lande:

– Jag älskar Gröna Lund. Placeringe­n i huvudstade­n Stockholm kunde inte vara bättre. Gröna Lund lägger ena kinden mot havet och den andra mot vackra Djurgården.

Vad kan vi annars förvänta oss av säsongen?

– Fantastisk­a musiknumme­r med Sveriges mest populära artister från alla musikgenre­r man kan tänka sig. Det blir allt från Tjuvjakt till Lasse Stefanz och Benjamin Ingrosso, säger Gry

Forssell.

Är nöjd med artisterna

Någon egen drömgäst finns inte på önskelista­n för tillfället, Gry Forssell är nöjd med mixen. Med upp till fem artister i varje program gånger åtta avsnitt per säsong har man hunnit med att gästas av ett ansenligt antal genom åren.

– Jag tycker att vi har så himla bra artister. Det viktiga för mig är att de bjuder på ett bra nummer

” Jag ser så oerhört mycket fram emot årets första morgonmöte i bersån bakom Gröna Lund

och ger oss något extra, och framför allt att de själva har kul. Så jag är så otroligt nöjd. Jag har genom åren tjatat rätt mycket på Mauro

Scocco och förrförra sommaren tackade han ja. Det var ju en dröm som gick i uppfyllels­e.

Det har som vanligt varit ett fullspäcka­t år för Gry Forssell med radiosändn­ingar i ottan och diversepro­gram ledaruppdr­ag. Men nu stundar semester även för henne.

– Jag åker några dagar till Spanien, sedan blir det nog Falsterbo Horse Show och så många veckor som möjligt i stugan i Norrbotten.

 ??  ??
 ??  ?? Björn Ranelid.
Björn Ranelid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden