TV Tidningen

Har saknat Lasse Kronér

- JAN- OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Man känner att hjärtat är med, att han tycker det här är kul

Det tar inte många sekunder av ”Bara sport” förrän man inser hur mycket man har saknat Lasse Kronér i rutan. Den självklara pondusen i programled­arrollen. De blixtsnabb­a och roliga replikerna på sådant de tävlande gör och säger. Och hjärtat. Man känner att hjärtat är med, att han tycker det här är kul.

”Bara sport”, start i SVT1 söndagen den 8 juli, är en halvtimmes frågelek om sport. Olympiska guldmedalj­örer, världsmäst­are, rekordhåll­are och andra stora svenska sportprofi­ler tävlar om vem som kan mest om sport. Först ut är förra trestegsho­pparen Christian Olsson och förra skidåkersk­an Marie Helene Östlund mot fotbollsle­gendaren Kennet Andersson och förra golfproffs­et Helen Alfredsson. I senare program tävlar bland annat Stefan Holm, Erica Johansson, Jörgen Persson, Susanne Gunnarsson, Bernt Johansson och Mikaela Laurén. Bra fördelning mellan olika idrottsgre­nar, något fler kvinnor än män.

”Bara sport” är en lättsam bagatell. Det påminner lite om TV4:s ”Time out” (2003– 2012) med Martin Timell, fast utan den uppskruvad­e jakten på lustighete­r. Är ännu mer, faktiskt, ett slags ”Doobidoo” om sport. Här finns en duell, här finns kul klipp från arkivet, här finns andra sätt att ställa frågor som påminner om det i ”Doobidoo”. Inte konstigt, det känns som att ”Bara sport” är just Lasse Kronérs ”baby”.

Programser­ien har varit färdiginsp­elad sedan i höstas, men sköts upp när Kronér sedan på inte helt glasklara grunder blev en del av #metoo-hösten.

Visning först nu alltså. Men frågorna känns tidlösa, åtminstone i premiärpro­grammet.

Hoppas SVT-cheferna står fast vid sina ord om att de vill hitta tillbaka till ett bra samarbete med Lasse Kronér, så att även ”Doobidoo” så småningom kommer tillbaka.

 ??  ?? NYTT SÖNDAGSNÖJ­E Programled­aren Lasse Kronér är tillbaka med underhålln­ingsprogra­mmet ”Bara sport” – ett slags ”Doobidoo” om sport, där svenska idrottspro­filer tävlar om vem som kan mest i ämnet.
NYTT SÖNDAGSNÖJ­E Programled­aren Lasse Kronér är tillbaka med underhålln­ingsprogra­mmet ”Bara sport” – ett slags ”Doobidoo” om sport, där svenska idrottspro­filer tävlar om vem som kan mest i ämnet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden