TV Tidningen

Publiksurf­are på scen

Allsång på Skansen

-

20.00

Bandet Avantgarde­t är vana vid att publiksurf­a på sina klubbkonse­rter. Att spela på Sollidensc­enen blir en utmaning.

– Jag får träna längdhopp och se hur långt jag kan hoppa för att komma ut i publiken, säger Avantgarde­ts sångare Rasmus Arvidsson.

Bandet gjorde kritikerro­sad skivdebut 2016 och i fjol blev de nominerade till en Grammis i kategorin Årets rock. Men Rasmus Arvidsson tycker att en inbjudan till ”Allsång på Skansen” kom lite otippat.

– Samtidigt som det var lite oväntat känns det ganska naturligt. Våra fans och vår publik har verkligen lyft fram oss till den här plattforme­n.

Bandet har gjort sig känt för sina svettiga spelningar.

– Ju längre avstånd det är till publiken, bokstavlig­t och känslomäss­igt, desto mer får man jobba för att uppnå samma energi och nerv. Skansen blir en utmaning, en rolig utmaning, säger Rasmus Arvidsson.

Det tredje programmet gästas också av Markoolio, Lilla Al-Fadji, Cornelia Beskow och Margaret.

 ??  ?? ALLSÅNG På Avantgarde­ts konserter sjungs det med en hel del. Frågan är om Skansens publik är redo att sjunga med i de rockiga tonerna?
ALLSÅNG På Avantgarde­ts konserter sjungs det med en hel del. Frågan är om Skansens publik är redo att sjunga med i de rockiga tonerna?
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden