TV Tidningen

”Har bragdguld i disko”

-

Allsång på Skansen

UNDERHÅLLN­ING

20.00 Glitter, bekväma skor och ”alldans”. Det är Alcazars definition av en lyckad allsångskv­äll.

Tess Merkel, Lina Hedlund och Andreas Lundstedt har kastat diskoglitt­er över Sverige i många år. I vinter gör de sin sista konsert.

– Alcazar har funnits i 20 år, så man kastas mellan sorg, glädje, lycka, men framför allt tacksamhet. Det finns en kraft i att man aldrig ska ta saker och ting för givet, säger Lina Hedlund.

– Alcazar ska sluta i ett bragdguld, och det känns som om vi har tagit bragdguld i disko. Man måste våga släppa taget om något man älskar, fortsätter Tess Merkel.

För tre år sedan underhöll de publiken i en hel timme i ”Allsångssc­enen är din”. Nu återvänder de till ”Allsång på Skansen”.

Hur ser den perfekta allsångskv­ällen ut?

– Publiken ska ha på sig glittriga kläder och skor som är bekväma, men som ändå ”sparklar”, så att de kan dansa disko med oss, säger Andreas Lundstedt.

– Det blir ju inte bara allsång med Alcazar, utan även alldans, fyller Lina Hedlund i.

 ??  ?? Fatima Bremmer om en annan journalist.
Fatima Bremmer om en annan journalist.
 ??  ?? DANSANT Trion Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Tess Merkel bjuder upp till allsång – men också ”alldans” – när Alcazar medverkar i ”Allsång på Skansen”.
DANSANT Trion Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Tess Merkel bjuder upp till allsång – men också ”alldans” – när Alcazar medverkar i ”Allsång på Skansen”.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden