TV Tidningen

”Jag har blivit modigare med åren”

För sångerskan Jessica Andersson är allsång en ingrediens som gör en bra sommar, en annan är att gästa ”Lotta på Liseberg”.

- Helena Björkvall abtv@tt.se

– Det är alltid lika roligt att vara här. Lotta Engberg är en god vän sedan länge och hon är så härlig! Liseberg är hemmaplan för mig, och det märks på publiken, säger Jessica Andersson som bor i Trollhätta­n.

För första gången på 13 år är Jessica Andersson inte en del av Diggilootu­rnén vilket har öppnat upp för andra möjlighete­r den här sommaren.

– Det känns lite konstigt såklart. Men det är också roligt att kunna tacka ja till sådant som jag annars alltid tvingats tacka nej till. Det blir många stadsfeste­r och olika allsångsev­enemang runt om i Sverige, många mysiga små jobb.

Ny singel

Annars är planen att inom kort släppa en singel, en uppföljare till upptempolå­ten ”Party voice” som hon tävlade med i den senaste Melodifest­ivalen.

– Vi tittar på det nu, men har svårt att välja eftersom vi har så många bra låtar. Det är ju lite av ett lyxproblem, säger hon och skrattar. Hon tillägger:

– Planen är att spela ”Party voice” i ”Lotta på Liseberg”, plus någon ny låt. Men det är inte helt bestämt än vad det blir.

Själv lyssnar inte Jessica Andersson särskilt mycket på musik hemma. Det blir så mycket musik på jobbet att hon uppskattar tystnaden.

– Men i bilen, när jag kör, lyssnar jag hela tiden. Då blir det mycket vemodigt, ingen partyeller schlagermu­sik. Jag gillar Lars Winnerbäck och Peter LeMarc till exempel.

Melloveter­an

Planerna inför framtiden är många. Programled­arjobbet för ”Ensam mamma söker” tycker hon är jätterolig­t, och hon skulle gärna ta sig an fler programled­aruppdrag.

– Det vore jätterolig­t att få leda ett folkligt tv-program, som Melodifest­ivalen eller ”Allsång på Skansen”. Det skulle såklart kännas väldigt läskigt att hoppa på något sådant, men jag har blivit modigare med åren. Med åldern kommer en känsla av att man vill ta till vara på det som livet erbjuder.

Det har hunnit bli sju tävlingar i Melodifest­ivalen för Jessica Anderssons del. Senast gick hon direkt till final där hon slutade som elva, näst sist.

Sommarplan­er

– Att jag gick direkt till final var en vinst för mig, att få bevisa att jag klarade det. Efter det kände jag mig väldigt färdig med Melodifest­ivalen och jag tror inte att jag kommer att ställa upp igen. Men man ska aldrig säga aldrig, säger hon och skrattar. Hur ser din sommar ut? – Sommaren är ju den period som jag jobbar mest, så det blir inte så mycket ledigt. Men jag försöker ta till vara på de fina dagarna. Det blir några utflykter och så lite bad och fiske när det är fint väder.

 ??  ?? 2018. Jessica i Melodifest­ivalen
2018. Jessica i Melodifest­ivalen
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden