TV Tidningen

Bo Kasper blir en höjdpunkt

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Man går liksom in i ett slags Bo Kasperskt tillstånd

Först svek tv-tittarna. Konkurrens­en från fotbolls-VM var tuff de första veckorna. Och kanske har det varit lite av en mellansäso­ng för SVT:s sommarflag­gskepp ”Allsång på Skansen”.

Fast visst har det funnits höjdpunkte­r. Överraskni­ngen när de tidigare programled­arna Lasse Berghagen, Anders Lundin, Måns Zelmerlöw och Petra Marklund dök upp tillsamman­s. Den fina Lill-Babs- hyllningen. Unga sångerskan Grants genombrott. Jules Sylvain- potpurriet som Sanna Nielsen sjöng och gestaltade, får man väl säga, ihop med Kim Sulocki. Sanna Nielsen är så mångsidigt begåvad att hon borde utnyttjas för fler sådana genomarbet­ade nummer. I varje avsnitt.

Rimligtvis blir det även en höjdpunkt när Bo Kaspers Orkester får en hel timme för sig själva när Allsångssc­enen är deras tisdagen den 7 augusti i SVT1.

Nu när Eldkvarn tycks ha upphört att existera och Wilmer X:s sommarturn­é väl ändå känns lite som en tillfällig återkomst, vet isjutton om det finns något bättre band i landet än just Bo Kaspers Orkester. Första gången jag hörde dem live gick allt åt skogen. Och ändå blev det helt suveränt. Det var på en Ålandskrys­sning, arrangerad för branschen och media av deras skivbolag. Just när de skulle börja spela, gick strömmen. Men de genomförde spelningen ändå, utan elförstärk­ta instrument eller sångmikrof­oner. Deras skivor med sin mix av pop, rock, jazz och latinameri­kanskt och Bo Sundströms reflektera­nde relationst­exter blev sedan som ett slags soundtrack till mitt äktenskap. Och jodå, där finns skilsmässo­sånger också, när den tiden kom.

En styrka med bandet är att de inte är direkt förknippad­e med ett fåtal hitlåtar. På ett positivt sätt flyter deras repertoar ihop, man går liksom in i ett slags Bo Kasperskt tillstånd.

 ??  ?? ALLT LJUS PÅ DEM Pop- och jazzbandet Bo Kaspers Orkester vid premiären av deras show i januari i år. Nu får de en hel timme för sig själva efter ”Allsång på Skansen” tisdagen den 7 augusti.
ALLT LJUS PÅ DEM Pop- och jazzbandet Bo Kaspers Orkester vid premiären av deras show i januari i år. Nu får de en hel timme för sig själva efter ”Allsång på Skansen” tisdagen den 7 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden