TV Tidningen

”Blir en annorlunda allsångsti­mme”

Bo Kaspers Orkester tar över stafettpin­nen i ”Allsångssc­enen är din”. – Det känns jättefint. Vi är hedrade över att få den här uppgiften, säger sångaren Bo Sundström.

- Emelie Isacsson abtv@tt.se

Med sin jazzigt svala poprock har Bo Kaspers Orkester skaffat sig en hängiven skara fans. Nu, de närmar sig 30-strecket som band, tar de Sollidensc­enen i besittning under en hel timme i ”Allsångsce­nen är din”, efter ”Allsång på Skansens” ordinarie sändning.

Tomas Ledin

– Vi har arbetat oss in hos svenska folket i flera generation­er nu, känns det som. Jag tror att vi har en bra spridning på vår publik, och det passar här, säger trummisen Fredrik Dahl.

Förra året var scenen Lisa Nilssons. Tidigare har Orup, Alcazar, Laleh, Håkan Hellström och Tomas Ledin haft äran.

– Vi är ju egentligen inte direkt något allsångsba­nd. Vi har inte låtar i arsenalen på det sätt som Tomas Ledin har – med en massa hits – men vi har ganska många som folk känner till och tycker om. Vi ska göra det här minst lika bra som Tomas Ledin gjorde, men vi gör showen på vårt sätt. Det blir förhoppnin­gsvis en lite annorlunda allsångsti­mme, säger Bo Sundström.

Laddade

I höstas kastade sig kvartetten ut på okänd mark när de satte upp krogshowen ”Allt ljus på oss” på Rondo i Göteborg och Cirkus i Stockholm.

– Vi har showat i ett helt år nu och gjort spektakulä­ra saker på scenen som man kan använda sig av lite grann även på Skansen – tillsamman­s med överraskni­ngar. Vi är laddade och bra förberedda, säger basisten Michael Malmgren.

– Vi gör ett tiotal spelningar i sommar också, för att inte rosta ihop fullkomlig­t, fyller Fredrik Dahl i.

Bokat Globen

I november packar de instrument, spotlights och hattar och tar krogshowen vidare ut i Sverige. Bland annat landar de på pianis-

Vi ska göra det här minst lika bra som Tomas Ledin gjorde

ten Mats Schuberts hemmaarena Luleå.

– Det känns kul att få åka runt lite med det här spektaklet också, säger Bo Sundström.

– Att vi sedan har bokat Globen är kanske lite storhetsva­nsinne, men det får ni ta, fortsätter Michael Malmgren och skrattar. Brukar det bli någon allsång i turnébusse­n?

– Ja, fast då är det mera Van

Morrison- låtar och Bob Marley. Jag hade gärna kört en Bob Marley-låt som allsång på Skansen, men vad man vinnlägger sig om här är att köra svenska allsångslå­tar och det tycker jag är lite kul, säger Bo Sundström. Fredrik Dahl framhåller Evert

Taubes visor som de perfekta allsångern­a, och Michael Malmgren håller med:

– Det är kul att en ny generation, barnen, också kan sjunga med i många av Taube-låtarna, att de hålls levande.

Nya hits

– Och att det finns nya typer av allsångslå­tar, av artister som Håkan Hellström, Laleh och Veronica Maggio, som alla kan. Det är jättekul att det även kommer nya hits, säger Bo Sundström. Hur ser den perfekta allsångskv­ällen ut?

– Det är Bo Kaspers, Bo Kaspers, Bo Kaspers. Sedan är det klart, säger Fredrik Dahl och skrattar gott.

 ??  ??
 ??  ?? Tomas Ledin 2017. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT
Tomas Ledin 2017. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden