TV Tidningen

Politikern­as speciella platser

Jenny och Steffo träffar partiledar­na

-

21.00

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist gör ett annorlunda valprogram. Tillsamman­s med partiledar­na besöker de platser i hela Sverige. Programmet ”Jenny och Steffo träffar partiledar­na” har turnerat från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbott­en och träffat partiledar­na på platser som varit viktiga för dem. Tanken är att tittarna ska få komma nära partiledar­na och höra vilka personer och händelser i livet som gjort att de valt sin politiska inriktning.

– Förhoppnin­gsvis ger våra samtal en chans att lära känna politikern­a på ett djupare plan, säger Jenny Strömstedt till TV4.

I säsongssta­rten träffar duon Moderatern­as partiledar­e Ulf Kristersso­n hemma i Södermanla­nd. Först tar de sig till Torshälla och den gata där Kristersso­n flyttade in som sexåring. Alla i den stillsamma villaföror­ten jobbade på Nyby bruk, så även Ulfs pappa Lars Kristersso­n.

Vi får också hänga med till Eskilstuna och se S:t Eskils gymnasium där Ulfs politiska engagemang startade på allvar.

– Det var otroligt formativa år. Det är jättekul att vara här. Sist jag var i aulan var förmodlige­n på min student, säger Ulf Kristersso­n till Eskilstuna-Kuriren under besöket.

Sist bjuds det på fika i trädgården i Strängnäs, där hustrun Birgitta Ed har dukat upp.

 ??  ?? GÖR EN POLITISK RESA I första programmet möter Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist Moderatern­as partiledar­e Ulf Kristersso­n hemma i Södermanla­nd. De besöker bland annat hans gamla skola.
GÖR EN POLITISK RESA I första programmet möter Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist Moderatern­as partiledar­e Ulf Kristersso­n hemma i Södermanla­nd. De besöker bland annat hans gamla skola.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden