TV Tidningen

På roadtrip med Herngrens

Herngrens husbil

-

21.00

I ”Herngrens husbil” ger sig syskonen Moa och Felix Herngren ut på vägarna i Felix husbil. Med sig på resorna tar de andra kända syskonpar.

De reser från Stockholm till en plats som har betytt någonting för gästerna. Det kan vara ett lantställe eller en släktgård. I det andra avsnittet medverkar musikerna Plura och Carla Jonsson från gruppen Eldkvarn. Resan går till lantställe­t utanför Norrköping där ingen av bröderna har varit på 30 år.

– Det blev ganska känslosamt för dem att komma tillbaka efter så många år, säger Moa Herngren.

Hon har själv fastnat ordentligt för semester i husbil och pratar entusiasti­skt om plasttoffl­or och förtält. Anledninge­n tror hon är att hennes familj inte campade när hon var barn.

– Våra semestrar var motsatsen till camping. Vi åkte till samma ställe varje sommar, lantställe­t på Marsö. Det mest äventyrlig­a var när vi tryckte in oss allihop i vår lilla segelbåt. Så camping känns exotiskt för oss! säger hon och skrattar.

För henne handlar det om frihet. Fördomarna om hur livet i husbil skulle te sig kom delvis på skam.

– Det finns ju alla sorter. Man kan välja att parkera på Böda Camping och rulla sig i flintastek och träningsov­eraller. Men man kan också välja att parkera i en skogsdunge vid en liten sjö.

 ??  ?? MYSIGT UMGÄNGE”Det var lyxigt att få hänga med Felix så här mycket”, säger Moa Herngren. På resorna med husbilen tar de med sig kända svenska syskonpar till platser som betytt mycket för dem.
MYSIGT UMGÄNGE”Det var lyxigt att få hänga med Felix så här mycket”, säger Moa Herngren. På resorna med husbilen tar de med sig kända svenska syskonpar till platser som betytt mycket för dem.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden