TV Tidningen

Röse har utvecklat sin roll

Maria Wern

-

21.00

Det är tio år sedan kriminalse­rien ”Maria Wern” började sändas på tv. Mitt i den senaste säsongen, som är den sjunde i ordningen, har polisen fullt upp både på jobbet och privat.

Serien baseras på Anna Janssons deckare med samma namn. För några år sedan frångick dock serien böckernas handling och Eva Röse, som spelar Maria Wern, har fått större möjlighet att påverka sin rollfigur.

– Jag har kunnat vara mycket mer delaktig i vad jag, Eva, vill ska hända med Maria. Det är fantastisk­t att kunna ha den möjlighete­n att göra det, sade hon till TT inför säsongssta­rten.

”Maria Wern” utspelar sig på Gotland och säsongen rivstartad­e med att en partiledar­e försvann i samband med Almedalsve­ckan. Men parallellt med mordfall, kidnappnin­gar och mystiska försvinnan­den gör Wern en personlig resa där bland annat relationen till kollegan Sebastian mognar.

– Jag har tyckt att Maria är intressant, för hon har haft så stark integritet och har inte varit så lätt att komma inpå livet. Det har varit väldigt roligt att få hålla det fortet i så många år. Det blir mycket hemlighete­r med en person som inte säljer ut sig som mellandags­rea hela tiden. Men efter ett tag kommer också ett starkt behov av att få se hennes sprickor, sade Eva Röse.

 ??  ?? Erik Johansson spelar Sebastian.RYSSARNA PÅ SPÅREN I det fjärde avsnittet av ”Maria Wern” jagar polisen en rysk liga och från botten av Östersjön stiger hemlighete­rna upp till ytan. Oklarheter­na är många kring vad som har hänt.
Erik Johansson spelar Sebastian.RYSSARNA PÅ SPÅREN I det fjärde avsnittet av ”Maria Wern” jagar polisen en rysk liga och från botten av Östersjön stiger hemlighete­rna upp till ytan. Oklarheter­na är många kring vad som har hänt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden