TV Tidningen

De hittade sitt drömslott

Drömmen om slottet

-

21.00

Familjen Lätt hade inga planer på att flytta tillbaka till Sverige från Miami – men ett slott fick dem på andra tankar. När de såg Hägerstad slott var det kärlek vid första ögonkastet.

Att slottet var svårt brandskada­t och beskrevs som ett rivningsob­jekt störde inte makarna Agnes och Stefan Lätts beslut. De skulle rusta upp de 900 kvadratmet­rarna och göra slottet beboeligt.

I realityser­ien ”Drömmen om slottet” får vi följa parets renovering­skamp.

– Det var det första huset som dök upp när vi började leta på nätet. När vi såg bilderna klack det till i hjärtat. Sedan kom verklighet­en ikapp oss, säger Agnes Lätt och skrattar gott.

Planen är att på ett år lyckas förvandla det förfallna, eldhärjade och rivningsho­tade slottet utanför Åtvidaberg till ett vackert och trevligt hem för dem själva och barnen. Ett projekt som tar en hel del energi och tid i anspråk.

– Slottet bestod av tegel och 60 ton skit. Ibland är det bra att inte tänka innan man handlar, går det inte bra så har man i alla fall försökt. Och ingen av oss är rädd för hårt arbete, säger Agnes Lätt och tillägger:

– Ibland har jag trott att vi ska dö av allt damm. När jag fyllde 35 nyss fick jag två riktiga proffsdamm­sugare av Stefan i present.

 ??  ?? ETT RIKTIGT HUSÄVENTYR ”Varje dag är utmanande men rolig, det här är så spännande och helt galet”, säger Agnes Lätt. Familjen flyttade tillbaka till Sverige efter elva år i Miami.
ETT RIKTIGT HUSÄVENTYR ”Varje dag är utmanande men rolig, det här är så spännande och helt galet”, säger Agnes Lätt. Familjen flyttade tillbaka till Sverige efter elva år i Miami.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden