TV Tidningen

Spektakulä­ra mord under lupp

Arbogafall­et

-

21.45

Arbogamord­en är en av de mest spektakulä­ra mordhistor­ierna i Sverige under modern tid. I dokumentär­serien gräver Nils Bergman i historien.

I början av augusti 2016 larmas polisen till en sommarstug­a utanför Arboga i Västmanlan­d. Den som ringer är en svårt skadad kvinna och när polisen kommer dit hittar de hennes make död i huset. Några veckor efter mordet grips parets dotter, Johanna Möller, och hennes före detta pojkvän, den då 20-årige Mohammad Rajabi.

Snart inleder åklagaren också en förundersö­kning avseende mord och försök till grovt bedrägeri – med anledning av Johanna Möllers makes död ett år tidigare. En av dem som tidigt började följa fallet är Nils Bergman som även står bakom ”Rättegångs­podden”.

– Jag såg ett tvklipp med Johanna Möller och hon verkade så otroligt oberörd bara veckorna efter att hennes pappa hade dött och mamman skadats svårt. Jag kände att det här är någonting utöver det vanliga och blev nyfiken på vem hon var, säger han.

Nils Bergman har intervjuat människor i Möllers närhet och en spretig bild har mejslats fram.

– Hennes bakgrund sticker ut och det gör det ännu mer intressant. Möller har växt upp under välordnade former, hon är oerhört fängslande.

 ?? FOTO: MARTIN MÖRK ?? dokumentär­serien Nils Bergman har gjort ”Arbogamord­en”.LIVSTIDS FÄNGELSE Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för de så kallade sommarstug­emorden. Nils Bergman har intervjuat människor i Johanna Möllers närhet för att få en bild av henne.
FOTO: MARTIN MÖRK dokumentär­serien Nils Bergman har gjort ”Arbogamord­en”.LIVSTIDS FÄNGELSE Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för de så kallade sommarstug­emorden. Nils Bergman har intervjuat människor i Johanna Möllers närhet för att få en bild av henne.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden