TV Tidningen

Tankeväcka­nde och modigt

- JAN- OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Det är en högst personlig resa Mia Skäringer tar oss med på

Lika bra i allvarliga som komiska roller. En av landets mest uppburna och älskade skådespele­rskor och komiker. När hon i november drar på turné med showen ”Avig Maria – No more fucks to give” säljer hon ut ishockeyha­llar runt hela landet.

Snygg, tycker nog de flesta också att Mia Skäringer är.

Just därför är det helt rätt att just hon – som många kanske tror aldrig haft några problem med sitt utseende eller sin kropp – tacklar ämnet i tv-serien ”Kroppshets”. Hur sjukt det är att folk lägger så mycket tid och energi på att försöka anpassa sig till de ideal om hur den perfekta kroppen ska se ut via alla bilder vi får i media, reklamen och sociala medier.

Som Mia Skäringer (ungefär) säger: Kvinnor ska ha fylliga bröst, fyllig rumpa och smal midja. Och vara glada, duktiga, villiga, sexiga, men aldrig arga eller hungriga.

Jag har sett premiäravs­nittet som sänds torsdagen den 20 september i SVT1. Samma dag läggs alla tre avsnitten ut på SVT Play.

Det är en högst personlig resa Mia Skäringer tar oss med på.

Hon och mamma Gun tittar tillsamman­s i gamla fotoalbum och pratar om när Mia var ung och först överviktig och sedan gick åt andra hållet och bantade för att bli attraktiv för männen. På allra bredaste värmländsk­a berättar Gun med lite sorgsna ögon hur Mia ”drog hem äldre karlar, den ena värre än den andra”.

Kroppshets­en skildras också via en fotosessio­n med Mia Skäringer och där vi sedan får se hur man kan retuschera bilderna efteråt, med hennes dråpliga kommentare­r.

En stark, gripande, modig, självutläm­nande och tankeväcka­nde tv-serie.

Är också nyfiken på om Mia Skäringar även kommer att ta upp sina otroligt många tatueringa­r. Tycker personlige­n det ser för jävligt ut. Men det är kanske mer en smaksak, än en fråga om kroppshets…

 ??  ?? EN PERSONLIG KROPPSRESA Tittarna får bland annat träffa Mia Skäringers (bilden) mamma Gun, som pratar om dotterns uppväxt. Även Stina Wollter och Anna Mannheimer dyker upp i serien.
EN PERSONLIG KROPPSRESA Tittarna får bland annat träffa Mia Skäringers (bilden) mamma Gun, som pratar om dotterns uppväxt. Även Stina Wollter och Anna Mannheimer dyker upp i serien.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden