TV Tidningen

”Ett slagfält av rosa fluff”

Hela Sverige bakar

-

20.00

Tina Nordström och Johan Östling gör entré bland fluffiga kakor, smörkräm och vinnarskal­lar.

Skådespela­ren Johan Östling gick segrande ur kändisvers­ionen av ”Hela Sverige bakar” i fjol. Nu tar han, tillsamman­s med Tina Nordström, över programled­arskapet efter Tilde de Paula Eby.

– Det är nästan som om man tror att det inte är sant. Jag älskar ju både bakning och det här programmet. Att få ta bakning till en nivå där den faktiskt är viktig, det är som en pastellfär­gad barndomsdr­öm, säger Johan Östling, som vi tidigare bland annat kunnat se i komediseri­en ”Ack Värmland”.

Tolv hemmabagar­e ska i vanlig ordning sno ihop tårtor, bröd, pajer och bakelser i hopp om att få ge ut en egen bakbok. Stressen och tävlingsan­dan är påtaglig – elvispar lyfts från bunkar utan att ha stängts av och golvet fungerar som en förlängnin­g till bakbänken.

– Jag har aldrig sett så många vinnarskal­lar! Ibland är det ett slagfält av rosa fluff, säger Tina Nordström.

Johan Östling gillar speciellt stämningen när det närmar sig final.

– Då är det så mycket nerver, bagarna ändrar nästan skepnad.

Jury är som vanligt Birgitta Rasmusson och Johan Sörberg.

 ??  ?? GOTT SAMARBETE ”Det klaffade superbra direkt”, säger skådespela­ren och vinnaren av ”Hela kändisSver­ige bakar”, Johan Östling, om att leda programmet tillsamman­s med tv-kocken Tina Nordström.
GOTT SAMARBETE ”Det klaffade superbra direkt”, säger skådespela­ren och vinnaren av ”Hela kändisSver­ige bakar”, Johan Östling, om att leda programmet tillsamman­s med tv-kocken Tina Nordström.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden