TV Tidningen

Söderblom håller i trådarna

Stjärnorna på slottet

-

20.00

Skådespela­ren Lena Söderblom sätter nål och tråd i händerna på sina nyfunna vänner i ”Stjärnorna på slottet”.

Lena Söderblom har sytt många av sina scenkläder själv och bär ofta hatt – något som inspirerar till valet av aktivitet under hennes dag i ”Stjärnorna på slottet”.

– Jag gillar hattar och har alltid gjort, och så har jag skrivit boken ”Utan en tråd”. Jag tyckte att de skulle få sy hattar och det gjorde de med den äran, säger Lena Söderblom.

Hon filmdebute­rade som 20-åring iIngmar Bergmans ”Sommarnatt­ens leende”, slog igenom i ”Fröken April” 1958 och har bland annat spelat hustru till Gösta Ekmans rollfigur i ”Herr och fru Papphammar”. Hon är dotter till revystjärn­an Åke Söderblom och i programmet berättar hon om deras relation.

– Det är en del av min historia och jag fick väldigt tidigt i livet frågor om min pappa, han var ju kolossalt populär under tiden jag växte upp. Det har följt mig genom livet att jag är Åke Söderbloms dotter, och det får man ju ta.

Veckan på slottet beskriver hon som härlig – och varm.

– Jag tycker att jag ser det på mig själv när jag har tittat på programmet i efterhand att jag nästan lider av värmeslag ibland. Jag som är från Bohuslän och Göteborgst­rakten längtade efter klippor och hav. Det var hetare än hett!

 ??  ?? Kajsa Ernst, Camilla Läckberg, Alexander Karim och Sven Melander gör hattar. Gunnar Björnstran­d och Lena Söderblom i ”Fröken April” från 1958. LENAS DAG Lena Söderblom filmdebute­rade redan som 20-åring och är dotter till revystjärn­an Åke Söderblom. På slottet berättar hon bland annat om hur det var att växa upp med en känd pappa.
Kajsa Ernst, Camilla Läckberg, Alexander Karim och Sven Melander gör hattar. Gunnar Björnstran­d och Lena Söderblom i ”Fröken April” från 1958. LENAS DAG Lena Söderblom filmdebute­rade redan som 20-åring och är dotter till revystjärn­an Åke Söderblom. På slottet berättar hon bland annat om hur det var att växa upp med en känd pappa.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden