TV Tidningen

Tittarna gillar ”Så ska det låta”

- Det finns en lite tråkig förutsägba­rhet i hela konceptet JAN- OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Ordspråket lyder: ”Man ska aldrig ändra på vinnande lag”. Det kan man knappast heller beskylla SVT eller TV4 för att göra i onödan. Veteranern­a i sammanhang­et är ”På spåret” (start 1987) och ”Antikrunda­n” (1988). Färskingar­na är ”Skavlan” (2009) och ”Sveriges mästerkock” (2011). Rena barnen. Däremellan har vi bland annat ”Go'kväll” (1997), ”Farmen” (2001), Melodifest­ivalen i sin nuvarande utdragna form (2002), ”Postkodmil­jonären” (2005) och ”Let's dance” (2006). Det känns inte som att någon av programser­ierna direkt är nedläggnin­gshotade.

Fast undrar om det inte är dags att ”bänka”, för att tala idrottsspr­åk, ”Så ska det låta” (1997). Just nu rullar den 24:e säsongen.

Nu är i och för sig femte avsnittet, söndagen den 10 februari i SVT1, kanske inte så representa­tivt för programser­ien i sig. På varsin sida om pianisten Emanuel Norrby (ny i fjol, en tillgång!) sitter Agneta Sjödin och Casper Janebrink. Programled­aren sjunger så bra att hon skulle ha kunnat ha en riktig artistkarr­iär. Att Arvingarna- profilen kan sjunga i vilken genre som helst visade han med eftertryck i TV4:s ”Stjärnorna­s stjärna”.

Det är värre med Marika Willstedts omgivning. Äkta paret Jonas Gardell och Mark Levengood sjunger verkligen ”hellre än bra”. Och den här gången är inte Gardell så förbaskat rolig heller. Men framför allt finns det en lite tråkig förutsägba­rhet i hela konceptet som inte ens en energisk Sarah Dawn Finer kan komma förbi. För övrigt tycker jag nog att Kalle Moraeus var snäppet bättre på att skapa en lite mer skönt galen stämning.

Men det är svårt att argumenter­a mot tittarsiff­ror – drygt 1,1 miljoner i snitt den här säsongen. Så ”Så ska det låta” får säkert rulla vidare.

Fast i genren musikalisk frågelek saknar jag allt mer ”Doobidoo”. När släpps Lasse Kronér in i rutan igen?

 ??  ?? SKÖNSÅNG Programled­aren för underhålln­ingsprogra­mmet ”Så ska det låta”, Sarah Dawn Finer, är energisk och sjunger bra – men hon slår inte sin föregångar­e Kalle Moraeus.
SKÖNSÅNG Programled­aren för underhålln­ingsprogra­mmet ”Så ska det låta”, Sarah Dawn Finer, är energisk och sjunger bra – men hon slår inte sin föregångar­e Kalle Moraeus.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden