TV Tidningen

”Känner mig redo för talkshow igen”

- Angelica W Rydén/ TT abtv@tt.se

Det är 15 år sedan vi senast såg honom intervjua kändisar i tv-rutan. Nu är Kristian Luuk tillbaka med en ny pratshow. Den här gången med komikern Daniel Hallberg som sidekick.

– Jag känner mig redo att göra talkshow igen. Det är väldigt kul, säger Kristian Luuk.

Det sista avsnittet av pratshowen ”Sen kväll med Luuk” sändes 2004, efter nio framgångsr­ika säsonger. Nu sätter sig

Kristian Luuk i intervjust­olen igen. – ”Luuk & Hallberg” är en klassisk talkshow. Man har ett skrivbord, gäster, aktuella ämnen och lite bus och upptåg emellanåt. Och bra musiknumme­r, gärna nya artister, säger Kristian Luuk.

Efter ett lyckat samarbete med scenförest­ällningen ”Scenkvällm­ed Luuk” tar han även med sig sin nya parhäst Daniel Hallberg till programmet.

– Det är lite som att jag tar med min son till jobbet. Han får busa runt där i ett hörn, säger Kristian Luuk och fortsätter:

– Daniel är min roliga sidekick och humorkille. Vi klickade direkt när vi träffades för första gången på en fika, och jag kände mig pirrig när jag gick därifrån. Han är mycket yngre än jag och har helt andra idéer. Det är verkligen jätterolig­t att arbeta med honom.

Känd från Instagram

Daniel Hallberg har främst gjort sig känd i Humorsveri­ge genom sitt Instagramk­onto, där han publicerar sketcher.

– Det är som en dröm att få göra en talkshow. Jag är uppvuxen med både de amerikansk­a och ”Sen kväll med Luuk”, och när man pysslar med humor kan det inte bli mycket bättre än så här, säger han och får medhåll av Kristian Luuk som tillägger:

– Det är ett väldigt fritt format. Vi kan göra sketcher om vad som helst. Vi kan ta in en elefant, eller åka till Köpenhamn, det är bara att köra.

Kristian Luuk inser att förväntnin­garna på det nya programmet kan vara ganska höga, sett till hur stort ”Sen kväll med Luuk” blev.

– Det är väl alltid lite nervöst när man sätter sitt eget namn på ett program. Då bygger man per automatik lite fallhöjd. Men jag tror att det här kommer att bli minst lika bra.

De två programmen har också vissa likheter.

– Min intervjust­il är densamma. Så på det sättet blir det ganska likt.

Vi kan ta in en elefant, eller åka till Köpenhamn, det är bara att köra

Sedan är sketcherna och inslagen som Daniel gör ett bonuslager, säger Kristian Luuk.

Exklusiva gäster

När det gäller gäster menar han att mycket har förändrats. Stora artister reser inte runt och visar upp sig på samma sätt längre, eftersom de har egna kanaler i sociala medier.

– Jag ser fram emot att ställa glada och nyfikna frågor till dem som kommer. Vi bjuder in folk som vi verkligen vill träffa och det är inga personer som man alltid ser slaska runt i tv. Så jag hoppas att det känns exklusivt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden