TV Tidningen

En tv-serie att grunna över Någonstans tror jag inte riktigt på att Kalle och Brita tar det här på allvar

-

Man bör försöka närma sig en programser­ie utan allt för många förutfatta­de meningar och fördomar.

Med andra ord: Jag närmar mig ”Kalles och Britas hälsoresa”, start i SVT1 måndagen den 16 september, med den bestämda uppfattnin­gen att jag inte alls ska bry mig om Kalle Zackari Wahlströms sätt att prata. Bebisspråk­et. Som halvbrorsa­n Erik Haag. I första avsnittet är jag helt på

Brita Zackaris sida. Hon som vill ha ett lite mer normalt liv. Makens förtjusnin­g i att leva stenålders­liv på låtsas en bit utanför Södertälje, som några de träffar gör … nej, tack. Till middag äter de bäverblods­soppa,

grillat bäverkött, bäverhjärt­a, bäverlever, bäversvans och älgfett doppat i vitkål. Brrrr …

Överlag kan man säga att Brita är lite försiktiga­re och vill ha det lite härligt, medan Kalle mer går allin i diverse prövningar i den här serien.

De åker till hälsotrend­ernas Los Angeles. På flummig kurs i Molkom. Möter en rörelsegur­u. Besöker ett ekokollekt­iv i San Diego.

Det är en tv-serie jag inte riktigt blir klok på. Någonstans tror jag inte riktigt på att Kalle och Brita tar det här på allvar. Ibland ironiserar de ju också över alltihop. Egentligen handlar det kanske om att de mest har sålt in ett tv-koncept på ett bra sätt, att de nu är ett par som kan få göra den här typen av program för att de har blivit tv-kändisar och gör det på ett hyfsat underhålla­nde sätt. De får åka till Kalifornie­n och vem vill inte det, då kan man väl stå ut med att åka till Molkom också.

Med det sagt: De är ju ett hyfsat trevligt par att umgås med via tv-rutan. På riktigt eller inte, de är i så fall rätt bra på att spela sig själva.

Jag har till och med glömt bort att Kalle Zackari Wahlström pratar bebisspråk …

 ??  ?? NYA LIVSSTILAR Paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar bland annat på stenålders­livet i sin nya serie ”Kalles och Britas hälsoresa”. Men är det på riktigt – eller bara ett tv-koncept?
NYA LIVSSTILAR Paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar bland annat på stenålders­livet i sin nya serie ”Kalles och Britas hälsoresa”. Men är det på riktigt – eller bara ett tv-koncept?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden