TV Tidningen

Film som väjer för svärtan

- jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Att man gör film av romaner är ju inget ovanligt. Snarare tvärtom, ofta är det lättare att skrapa ihop finansieri­ng till en svensk långfilm om man i botten har en bästsäljan­de bok.

”Charlotte Perrelli: Flickan från Småland” – i Kanal 5 och Dplay måndag 23 september – kan man säga är dokumentär­films versionen av den självbiogr­afi som artisten släppte förra hösten, med Leif

Eriksson och Martin Svensson som medförfatt­are. Tyvärr den lite slätstrukn­a versionen.

Här finns i och för sig, på drygt 40 minuter, det mesta med. Med och motgångar. Hur arbetarkla­sstjejen f rånlilla Hovman torp blev storstjärn­an Charlotte Perrelli.

Dansbandsk­arriären när hon fortfarand­e var tonåring. Segern i Melodifest­ivalen och Eurovision Song Contest 1999 med ”Tusen och en natt”/”Take me to your heaven”. Fiaskot med en 18:e plats i Belgrad nio år senare. Fast då ville Perrelli helst mest bara åka hem och reda ut sitt trassliga liv på hemmaplan med otrogen make.

Just det fick man veta i boken, som kanske annars inte heller grävde så djupt i hennes liv. Men i filmen avhandlas inte orsaken till hennes skilsmässa över huvud taget. Hon mår bara dåligt. Punkt slut.

Charlottes sympatiska föräldrar hade gärna fått vara med lite mer i filmen och berättat hur de ser på dotterns klassresa, som är av det mer spektakulä­ra slaget. Hade också gärna hört lite mer om Charlottes känslor inför att som 24-åring pekas ut av Expressens då ”heta” skribent Linda Norrman

Skugge som ”en billig Playboybru­d med kuksugarmu­n”.

Det är en film som gång på gång väjer för den svärta som trots allt funnits i Charlotte Perrellis liv. Men för all del – vill man ha framgångss­agan Charlotte Perrelli rappt berättad, med lite hemma-hos-bilder, får man vad man vill ha.

 ??  ?? HÄNDELSERI­K RESA Charlotte Perrellis liv – från uppväxten i Hovmantorp, via vinsten i Eurovision Song Contest 1999 och hur hon sedan blev stor stjärna – skildras i en ny dokumentär.
HÄNDELSERI­K RESA Charlotte Perrellis liv – från uppväxten i Hovmantorp, via vinsten i Eurovision Song Contest 1999 och hur hon sedan blev stor stjärna – skildras i en ny dokumentär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden