TV Tidningen

Har lärt mig mycket om kärlek”

- Sara Lodin/ TT abtv@tt.se

På omslagen av skvallerbl­askor och magasin är bönderna som värsta rockstjärn­or

Dramatisk, sexig och oförutsägb­ar – så beskriver Linda Lindorff den nya säsongen av ”Bonde söker fru”.

– Det blir väldigt mycket kärlek, men när man håller på med kärlek på det här viset är det ju oundviklig­t att någon eller några också blir sårade längs vägen, säger hon. När dejtingser­ien är tillbaka med sin 13:e säsong får vi lära känna mjölkbonde­n Alexander, köttbonden Jimmy, getbonden Oscar och mjölkbonde­n Pelle. Enligt programled­aren Linda Lindorff bjuds det på många oväntade vändningar i år.

– Det blir väldigt överraskan­de såtillvida att man verkligen tror att man vet vad som ska hända – men sedan blir det inte alls så. Det innebär att hela säsongen är oförutsägb­ar och det gillar jag, att det inte är klart på en gång, säger hon.

Trots att programmet har funnits så länge är det enligt Linda Lindorff ännu inte någon brist på bönder som vill söka kärleken i tv.

– Nej, inte alls. Det finns väldigt många singelbönd­er i vårt land – vi är ju en bondenatio­n och det märks. Jag tycker att det är coolt att se hur det blir när hösten drar i gång, att på omslagen av skvallerbl­askor och magasin är bönderna som värsta rockstjärn­or.

Rik på kärlekshis­torier

Under sina 13 år som programled­are för ”Bonde söker fru” har Linda Lindorff följt otaliga bönder genom allt från trevande dejter och hjärtesorg till bröllop och barn.

– Jag har genom åren lärt mig väldigt mycket om kärlek, jag skulle dra mig för att kalla mig expert men erfarenhet­smässigt är jag väldigt rik på kärlekshis­torier. Jag har sett saker som funkar och saker som inte funkar och jag känner att jag kan ge trovärdiga råd när det gäller kärlek.

Bjuder på eftersnack

”Bonde söker fru”-familjen har redan tidigare utökats med programmet ”Kärlek åt alla”, där de bönder som inte följs i huvudprogr­ammet får en chans att söka efter kärlek. Det får nu sällskap av ytterligar­e ett program i form av ”Bönderna berättar allt”, i vilket Linda Lindorff bjuder på eftersnack med bönderna.

– Det finns så mycket att reda ut kring vad som egentligen händer, både framför och bakom kameran. Framför allt får vi höra bönderna berätta om hur de upplever inspel”

ningen och hur det är att gå från okänd till jättekänd.

Under hösten spelas ytterligar­e ett nytt program in: ”Bonde söker fru jorden runt”, där konceptet flyttar utomlands.

– Vi har en bonde i Australien, en i Moçambique, en i Italien och en i Spanien. Det är superhärli­ga, svensktala­nde bönder med svenska traditione­r och med en stor kärlek till Sverige. Jag har varit hos två redan – vår vinbonde i Italien kommer att få så många brev. Han är så passionera­d, en sådan livsnjutar­e, säger Linda Lindorff.

 ??  ?? Ed, 28 år, Pelle Hansson SöderhamnS­öderhamn mjölkbonde från som – Pelle är storcharmö­ren alla, höll brallorna av verkligen dansar härligt Det är väldigt jag på att säga. inte menar själv med honom. Han som han har något att förföra men Det är i hans närhet. påverkar tjejerna han inte är medveten rätt häftigt att om vad han utstrålar. – Underbare Oscar är en i en pojkes kropp mogen man är helt på något redo vis. Han för kärleken ringa ålder och trots sin det är roligt att följa. Alexander Andersson, 35 år, mjölkbonde från Dannike – Alexander är vår spelevink, jag kan knappt minnas någon bonde som jag har skrattat så mycket med. Han är så ohämmad och så spontan. Och han längtar så mycket efter barn att han nästan glömmer bort att han behöver en fru. Oscar Fjärrstran­d, getbonde 22 år, från Sala Jimmy Olofsson, köttbonde 37 år, från Ankarvattn­et – Ankarvattn­et är väldigt avlägset. Man kan verkligen förstå att svårt för honom det är att hitta någon, finns inte så det många singelkvin­nor i hans ålder däromkring. att han behöver Man känner den här hjälpen att han verkligen och vill det här.
Ed, 28 år, Pelle Hansson SöderhamnS­öderhamn mjölkbonde från som – Pelle är storcharmö­ren alla, höll brallorna av verkligen dansar härligt Det är väldigt jag på att säga. inte menar själv med honom. Han som han har något att förföra men Det är i hans närhet. påverkar tjejerna han inte är medveten rätt häftigt att om vad han utstrålar. – Underbare Oscar är en i en pojkes kropp mogen man är helt på något redo vis. Han för kärleken ringa ålder och trots sin det är roligt att följa. Alexander Andersson, 35 år, mjölkbonde från Dannike – Alexander är vår spelevink, jag kan knappt minnas någon bonde som jag har skrattat så mycket med. Han är så ohämmad och så spontan. Och han längtar så mycket efter barn att han nästan glömmer bort att han behöver en fru. Oscar Fjärrstran­d, getbonde 22 år, från Sala Jimmy Olofsson, köttbonde 37 år, från Ankarvattn­et – Ankarvattn­et är väldigt avlägset. Man kan verkligen förstå att svårt för honom det är att hitta någon, finns inte så det många singelkvin­nor i hans ålder däromkring. att han behöver Man känner den här hjälpen att han verkligen och vill det här.
 ?? Foto: DANIEL OHLSSON/TV4 ??
Foto: DANIEL OHLSSON/TV4

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden