TV Tidningen

Kärleks-tv för alla smaker

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Överallt dejtas det i tv-rutan. I ”Första dejten” (SVT1, måndagar) möts singlar på en restaurang och allt registrera­s med fjärrstyrd­a kameror. Förhålland­evis normala människor deltar. I ”Gift vid första ögonkastet” (SVT1, tisdagar) får ihopmatcha­de par inte träffa varandra förrän vid vigseln. Lockar nästan dubbelt så många tittare. Vill inte riktigt veta vad det säger om mänsklighe­ten.

Netflix-serien ”Love is blind” har ett ungefär lika skruvat upplägg. Skillnaden är att allihop är tvålfagra på det där amerikansk­a sättet, så rent utseendemä­ssigt behöver väl ingen bli besviken när de som har parats ihop utan att ha sett varandra i förväg till sist träffas.

Föredrar faktiskt det rent fiktiva dejtandet i SVT:s dramaserie ”Dejta” på måndagskvä­llar. Trovärdig och engagerand­e intrig och suveräna skådespela­re.

En väldigt annorlunda serie om kärlek är ”Madame Deemas kärleksres­a”, start i SVT1 onsdagen den 25 mars.

Blev rätt förtjust i ”Madame Deemas underbara resa” som gick härom året och vann Kristallen för bästa realityser­ie, trots att det var uppenbar fejk. Trodde aldrig att syriska filmstjärn­an Deema

Bayaa och hennes man Ahmed på allvar letade sommarhus i Sverige.

Men de var ett charmigt och underhålla­nde par och det var kul att följa hur de kulturkroc­kade med svenska företeelse­r.

Nu är utgångspun­kten att det börjat knaka i fogarna för deras kärlek, när de åter ger sig ut på en roadtrip genom Sverige med sin karismatis­ke chaufför John Löfqvist. Det blir tantraläge­r och andra äventyr, ofta rätt underhålla­nde, ibland även gripande. Fast om deras kärlek är på väg att gå åt skogen, det vete fan…

För övrigt kunde väl SVT gott visa något av det Deema Bayaa har gjort som skådespele­rska, så vi får se henne i sin yrkesroll också.

Det blir ofta rätt underhålla­nde, ibland även gripande

 ??  ?? KÄNSLOR I RUTAN Syriska filmstjärn­an Deema Bayaa och hennes man Ahmed är tillbaka i Sverige. För den som gillar kärleks-reality finns också ”Gift vid första ögonkastet och ”Love is blind” att se.
KÄNSLOR I RUTAN Syriska filmstjärn­an Deema Bayaa och hennes man Ahmed är tillbaka i Sverige. För den som gillar kärleks-reality finns också ”Gift vid första ögonkastet och ”Love is blind” att se.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden