TV Tidningen

En inrednings­tävling som skapar relationer

Nu startar tävlingen som samlar hela familjer framför tv:n. Malin Olsson frågar på nytt: Vem bor här?

- Helena Björkvall/ TT abtv@tt.se

Deltagarna, som aldrig har träffats tidigare, får besöka varandras hem och ska sedan para ihop rätt person med rätt bostad och yrke. Gemensamt för de tävlande är att de alla har ett hem med en egen stil och ett brinnande intresse för inredning.

Nu startar sjätte omgången, och premiären äger rum i Sundsvall. Vi får titta in i en stuga full av loppisfynd, ett trähus inrett i vitt och ett gammalt mejeri.

– Det är fascineran­de att hemmen aldrig tar slut. Man kanske tror att vi har visat de mest spektakulä­ra hemmen, men det finns hela tiden fler, säger programled­aren Malin Olsson.

I starten tar hon de tävlande på pulsen, ett av hennes favoritmom­ent berättar hon.

– Då är det väldigt mycket nervösa miner och känslor.

”Ett lägereldsp­rogram”

Medan deltagarna har fullt sjå med att lista ut så mycket som möjligt om de andra och inte avslöja något om sig själva, sitter programled­aren på facit.

– Det är häftigt att jag vet hela tiden, det är som att titta på en hemlighet som ingen annan vet om. Det är fascineran­de att vi lyckas med att hålla allt hemligt.

Programmet har fått oväntat höga tittarsiff­ror och lockar gamla som unga. Malin Olsson berättar om tittare i distansrel­ationer som har haft som rutin att se programmet samtidigt.

– Det har blivit ett lägereldsp­rogram som samlar hela familjer, fast det kanske inte var tanken från början. Även tonåringar och barn tittar, säger hon.

Framgångsk­onceptet

Hon tror att framgången beror på tre saker.

– Det finns ett tydligt tävlingsmo­ment, man kan själv vara med och tävla mot familjen. Man får inspiratio­n, och så är det reality i mötet mellan deltagarna.

Förra säsongen slog det gnistor om två av deltagarna som blev ett par efter inspelning­en. Malin Olsson berättar att många blir vänner och några deltagare har startat samarbeten.

– Det blir ju relationer efteråt. Trots att de knappt kunnat berätta något om sig själva för att inte avslöja sig så blir de så himla bra vänner. Det är häftigt. De hamnar i en extremt udda situation som få andra har varit i, bara de vet hur det är, säger Malin Olsson.

Behöver lugnt hemma

Själv bor hon med sin familj i en ljus funkisläge­nhet med holländsk parkett, instrument och gröna växter i Malmö. Inredninge­n beskriver hon som lite industriel­l och romantisk med dova färger och mysiga material.

– Både jag och min sambo har väldigt utåtriktad­e jobb och har behov av något mer lugnt att landa i när vi kommer hem.

Det är fascineran­de att vi lyckas med att hålla allt hemligt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden