TV Tidningen

En nostalgisk vecka för Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöws fanskara har flera högtidsstu­nder att se fram emot i veckan då han är gäst både i ”Sommarlov” och ”Lotta på Liseberg”.

- Kristina Erkenborn/ TT abtv@tt.se

Måns Zelmerlöw är på gott humör, han har precis gått av tennisbana­n på Skummeslöv­s tennisklub­b i Skåne där han vunnit en turnering i dubbel i par med sin pappa. Han kan i likhet med många andra artister konstatera att det blev en ovanligt lång sommarseme­ster i år.

– Jag skulle ha varit ute på första svenska festivaltu­rnén på tre år och hade verkligen sett fram emot det. Den rök ju all världens väg, säger han.

Avundas inte kollegorna

Sommaren ägnas förutom åt tennisspel till att bygga trädäck till sommarhuse­t utanför Båstad och att umgås med familjen. Även tv-tittarna får flera tillfällen att ta del av Måns Zelmerlöws sällskap den här veckan. På fredag morgon är han gäst i ”Sommarlov” i SVT:s Barnkanale­n och på måndag kväll äntrar han allsångssc­enen hos ”Lotta på Liseberg” i TV4 tillsamman­s med bland andra Wiktoria, Kikki Danielsson, Jill Johnson och Robin Stjernberg.

Just allsång ligger Måns varmt

om hjärtat efter åren som allsångsle­dare på Skansen, men om det tidigareso­mrar ryckt i program ledartarme­n när han varit gäst i programmen så avundas han inte sina kollegor Lotta Engberg och

Sanna Nielsen i år. – Nervositet­en och adrenalink­icken infinner sig inte riktigt på samma sätt som när det sitter 10 000–15 000 i publiken, men jag får försöka förmedla myskänslan till dem där hemma i tv-soffan ändå, säger han.

Att besöka ”Sommarlov”-studion i hemstaden Malmö framkallar barndomsmi­nnen hos Måns.

– Jag ska försöka få mina barn att börja titta på ”Sommarlov” också. ”Tippen” var ett kanonprogr­am som jag minns väldigt väl. Vi köpte kepsar och ringde in till programmet. Kan man göra det nu för tiden i dessa streamingt­ider?

Måns Zelmerlöw bor sedan ett par år tillbaka i England där nedstängni­ngen under våren varit i det närmaste total. Tanken var att han skulle använda tiden till att skriva ny musik.

– Jag tänkte direkt att det här är perfekt för att skriva nästa platta, men det har varit svårt med båda barnen hemma från skolan. Så fort man satt sig ner vid pianot så har man två barn som klinkar med och då är det väldigt svårt att vara kreativ.

Väntar sitt andra barn

Även resterande del av året är det tämligen blankt i Zelmerlöws kalender i väntan på nya riktlinjer från smittskydd­smyndighet­erna.

– Allting är extremt ovisst, det är en särkilt svår tid att vara artist och musiker. De stängde ner konsertver­ksamheten först och kommer sannolikt att öppna upp den sist också.

Men om det ser dystert ut jobbmässig­t för Måns Zelmerlöw så är det betydligt ljusare på hemmafront­en. Måns fru Ciara väntar parets andra barn i början av nästa år.

– Det känns fantastisk­t kul, jag har alltid tänk att jag skulle vilja ha två egna barn. Men sedan är det nog klart, jag har ju fått en på köpet också!

Det är en särskilt svår tid att vara musiker

 ??  ?? Måns var programled­are för ”Allsång på Skansen” 2011–2013.
Här med Kicki Danielsson, som också är gäst i ”Lotta på Liseberg”.
Måns var programled­are för ”Allsång på Skansen” 2011–2013. Här med Kicki Danielsson, som också är gäst i ”Lotta på Liseberg”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden