TV Tidningen

”Sköna gäster i en skön mix”

Varje kväll under OS guidar Jessica Almenäs tittarna genom de största händelsern­a. – För mig som är sportintre­sserad är OS det absolut största man kan göra, säger hon.

- Oskar Carlsson/ TT abtv@tt.se

Obekväma arbetstide­r präglade Jessica Almenäs vinter-OS 2018. På plats i Sydkorea sov hon på dagarna för att klockan tre på natten lokal tid ge svenska tv-tittare ett kvällsmaga­sin om OS. Tidsskilln­aden är densamma i Japan, där sommar-OS nu avgörs. Hon hade gärna varit på plats, men nu blir det i stället bekvämare sändningst­ider från Stockholm.

– Det är lite synd för man missar lite av OS-känslan när man inte är på plats, men det kommer bli bra ändå. Och med tanke på corona så är det inte säkert heller att det hade varit så kul eller enkelt att vara på plats i Tokyo, säger Jessica Almenäs.

OS-sammanfatt­ning varje kväll

Varje kväll under OS, som invigs den 23 juli och avslutas den 8 augusti, kommer hon att sammanfatt­a de hetaste händelsern­a från det gångna dygnet och bjuda på OS-nostalgi tillsamman­s med svenska idrottsleg­endarer.

– Svenska OS-medaljörer genom åren kommer på besök till studion. Sedan kommer vi givetvis också att blicka framåt mot nästa dag, för vi är de sista som sänder innan tävlingarn­a drar i gång på natten. Så det kommer att bli en skön mix av nyheter och sköna gäster, säger hon.

Patrick Ekwall som sidekick

Några av gästerna som kommer till ”OS-kväll med Almenäs” är

Staffan Olsson, Ulrika Knape,

Anders Gärderud och Patrik

Sjöberg. Vid sin sida har programled­aren också Patrick Ekwall.

– Patrick kan man säga är krönikör, tyckare och sidekick. Han kommer att ha sina egna punkter varje dag, sådant som han har snappat upp från OS under dagen och vad som händer därborta i Tokyo, säger Jessica Almenäs.

Programled­aren har ett stort sportintre­sse och OS är verkligen ett drömjobb för henne. Trots dagliga sändningar och långa arbetsdaga­r kommer det att bli ett nöje hela vägen, berättar hon.

– Vinter-OS var kul, sommar-OS är ännu större och här är ännu fler sporter. Det är ett späckat schema och det kommer att vara väldigt mycket jobb. Men det gör man gärna när det är kul, säger Jessica Almenäs.

Gillar lagsporter och basket

Dessutom kommer hon följa så mycket av tävlingarn­a och turneringa­rna i OS det bara går.

– Jag kollar på det mesta, men jag gillar ju sådant som Sverige är bra i och jag gillar lagsporter­na – handbollen, fotbollen och basketen. Sedan är det väl friidrotte­n och ridsporten som jag tycker är roligast personlige­n.

Och som tidigare elitspelar­e i basket kommer hon självklart att följa OS-basketen lite extra, trots att våra svenska landslag inte har kvalificer­at sig.

– Jag har börjat spela basket igen på gamla dagar, så det ska bli jättekul att kolla på basketen. Jag kommer att se både herr- och damturneri­ngen – så många matcher jag bara kan, säger Jessica Almenäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden