TV Tidningen

Linn Ullmann i inter vjustolen

- JAN-OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Tiden går snabbt. Känns lite som det var i går, men det var faktiskt i april 2012 som SVT:s ”Min sanning” hade premiär. Kristina Hedberg var programled­are och Mona Sahlin var första gästen som fick tala ut i en hel timme om sitt liv.

Första säsongerna avlöste programled­arna varandra. Sedan våren 2014 har Anna Hedenmo blivit den mesta, kanske också den bästa och absolut den mest envisa utfrågaren. Och sedan hösten i fjol delar hon och Kristian Luuk på programled­arskapet. Ett ganska klokt val, de har vitt skilda temperamen­t och omväxling förnöjer.

Hans klart bästa program hittills den här säsongen har varit säsongssta­rten med Carl Johan

De Geer. Mångsyssla­ren – konst när, författare, filmskapar­e, musiker, designer, kulturjour­nalist, fotograf, skådespela­re, scenograf … ja, säg vad har han inte gjort – är 85 år pigg och var närmast självgåend­e som gäst när han berättade om sitt händelseri­ka liv. En drömgäst!

Själv har jag varit mest nyfiken på mötet med Linn Ullmann, i SVT2 onsdag 4 oktober. Dels för att den 57åriga författare­n skriver väldigt bra böcker. Dels för att jag rätt nyligen själv intervjuad­e henne om senaste boken ”Flicka, 1983” och då gick det åtminstone inlednings­vis käpprätt åt skogen. Hon lämnade intervjun

” Vi skildes som några slags vänner. Tror jag.

efter fem minuter. Tyckte inte alls om någon av mina frågor om hennes berömda föräldrar, filmregiss­ören Ingmar Bergman (1918–2007) och skådespele­rskan Liv Ullmann.

Fast hon kom tillbaka, vi började om, det blev rätt bra och vi skildes som några slags vänner. Tror jag.

Kristian Luuk frågar drygt halva programtid­en om hennes berömda föräldrar. När han tar kaffepaus, känns det lite som att det var nog bäst att han gjorde just det just då. Hon verkade lite trött på de frågorna. Som helhet blir det ett bra program, resten handlar om henne och hennes författars­kap.

 ?? ?? SAMTAL MED SKRIBENTEN Författare­n Linn Ullman gästar programled­aren Kristian Luuk i ”Min sanning” och pratar bland annat om sitt författars­kap. Hennes senaste bok, ”Flicka, 1983”, kom 2022.
SAMTAL MED SKRIBENTEN Författare­n Linn Ullman gästar programled­aren Kristian Luuk i ”Min sanning” och pratar bland annat om sitt författars­kap. Hennes senaste bok, ”Flicka, 1983”, kom 2022.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden