TV Tidningen

”Jag är både stolt och glad!”

Linda Lindorff har rest mellan Hedemora, Falköping och södra Öland för att hjälpa tre singelbönd­er att vaska fram kärlek ur sina respektive brevhögar. Nu börjar äventyret. – Det känns så sjukt kul att det ska dra i gång, säger programled­aren.

- Anna Hultman/TT abtv@tt.se

Att våga, det är den stora hemlighete­n.

”Bonde söker fru” klockar in på sin 18:e säsong. Den här gången får vi följa en strutsbond­e, en köttbonde och en spannmålsb­onde i jakten på den stora kärleken. Och även i år kommer känslorna att svalla, lovar Linda Lindorff.

– Det blir kärlek! Jag vill nästan skryta med det. Jag är så stolt och glad över att vi får det varje år, för det är ju otroligt att det kan hända. Det är ofattbart nästan. Sedan är det synd att inte alla får det.

En bonde hoppade av

Årets säsong består av tre bönder, den fjärde valde att hoppa av.

–Det är alltid tråkigt när någon hoppar av, men om det är av personliga anledninga­r så får personen i fråga stå för svaret, säger Linda Lindorff.

Bönderna vi får möta i höst är 28-åriga Mimmi, som är köttbonde på södra Öland, 27-årige Jens som är kött- och spannmålsb­onde i Hedemora och 57-årige Michael, som driver en strutsfarm i Falköping.

– Michael har en speciell historia där hans första stora kärlek plötsligt dog när barnen var små. Den ena dottern var bebis och den andra var bara ett par år. Efter det har han fokuserat på att barnen ska ha det bra, och har också varit rädd för att bli kär. Men nu är barnen vuxna, säger Linda Lindorff.

”Otroligt förtjusta i henne”

Mimmi på Öland längtar efter någon som vill dela vardagen med henne när de glittrande sommarmåna­derna övergår i höst och vinter.

–Det blir en väldigt spännande sommar på Öland, med ivriga killar som alla blir så otroligt, otroligt förtjusta i henne. Hon är nästan chockad till en början. Hon har ju varit singel och sedan helt plötsligt bara pang, smäller det till, säger Linda Lindorff.

Jens i Hedemora började tidigt jobba på gården och vet sitt värde i yrket.

– Men han är inte alls lika säker när det kommer till tjejer, det har varit hans utmaning. Jag beundrar honom så mycket. Det är ett stort steg att gå in i det här för en person som är blyg, men han längtar så himla mycket efter kärleken, säger Linda Lindorff.

Att våga är hennes bästa tips till bönderna.

–Det kan vara lättare sagt än gjort, men det är den stora hemlighete­n. Om man inte är beredd att göra det – vilket också är att vara beredd på att bli sårad – så kommer det inte att gå, säger hon.

Det blir en säsong med både tårar och glädjefyll­da ögonblick.

– Det som kan vara lite överraskan­de och oväntat i vårt program är att det kan gå så fort. Man kan bli kär på väldigt, väldigt kort tid.

– Men inom samma sommar kan det också ta slut. Det är lite chockerand­e. Utan att säga för mycket är det en sak vi får vara med om i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden