TV Tidningen

Unga och äldre artister möts

- JAN-OLOV ANDERSSON jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

När TV4 nu renoverar sin verksamhet, innebär det bland annat att man lägger ned eller pausar ett antal av sina så kallade lägereldsp­rogram. Inte mig emot, jag kommer inte att sakna vare sig ”Let’s dance”, ”Talang” eller ”Biggest loser”.

Men en lägereld jag skulle ha saknat är ”Så mycket bättre”. Som tur är får det leva vidare. Start för 14:e säsongen lördag 28 oktober.

Visserlige­n har programmet onekligen sina skavanker. Inte minst sedan man från 2019 och framåt liksom ”fått slut” på artister så man har tvingats återkalla sådana som tidigare varit med och tagit med yngre artister som den breda publiken inte har koll på och knappt känner till en enda låt av. Men ... sådan är verklighet­en i ett litet land som Sverige, när ABBA, Per Gessle, Håkan Hellström och några till inte är intressera­de. De behöver inte reklamen och de vill framför allt inte sitta och prata ut och gråta om sina liv.

Om man tar konceptet för vad det är så fungerar det fortfarand­e, tycker jag efter att ha sett säsongssta­rten.

Att låta just Peg Parnevik, Ellen Kraus och Mapei vara årets värdar är ett smart drag. Det låter tv-tittarna lära känna tre artister de förmodlige­n inte vet så mycket om, förutom att Peg är igenkänd från TV3:s realityser­ie ”Parneviks”.

På plats från start i år är även Jonathan Johansson, Dogge Doggelito, Eagle-Eye Cherry och så gör Lasse Holm entré efter lunch första dagen och får en specialhyl­lning under första middagen.

Senare under säsongen kommer Marit Bergman, Omar Rudberg, Pär Wiksten (från Wannadies), Sanne Salomonsen och Staffan Hellstrand. Speciellt den sistnämnda tror jag kan bli den som får ett lyft av programmet. Han har en enorm låtskatt och kan blåsa nytt liv i andras låtar. En av Sveriges mest underskatt­ade artister.

” Om man tar konceptet för vad det är, så fungerar det fortfarand­e.

 ?? ?? INSPIRERAR VARANDRA Artisterna Peg Parnevik, Eagle-Eye Cherry, Ellen Krauss och Lasse Holm under ”Så mycket bättres” första middag för i år. Första kvällen blir en hyllning till Holm och hans låtskatt.
INSPIRERAR VARANDRA Artisterna Peg Parnevik, Eagle-Eye Cherry, Ellen Krauss och Lasse Holm under ”Så mycket bättres” första middag för i år. Första kvällen blir en hyllning till Holm och hans låtskatt.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden