TV Tidningen

SF-kanalen

-

Svensk familjefil­m från 1970 efter Astrid Lindgrens historia. En dag kommer en flaskpost till Pippi. Flaskan innehåller ett meddelande från hennes pappa, kapten Långstrump, som fångats av sjörövare i Söderhavet och nu ber om hjälp. Pippi tvekar inte en sekund.

Dramakomed­i med

Gösta Ekman och Max von Sydow från 1975. Den rike direktören förtrycker både sin fru och son. En dag tar sonen saken i egna händer och försöker mörda sin far. Men han misslyckas och kastas i sjön. Med vårfloden spolas han iland till en helt ny värld.

Svensk komedi från 1952 med Åke Söderblom och Åke Grönberg. Komedi om vännerna Biffen och Bananen som är anställda för att sköta ett kapplöpnin­gsstall. När de får sparken bestämmer de sig för att köpa en egen häst och ställa upp i ett lopp på Jägersro.

Svensk komedi från 2001 med Johan Rheborg och Alexandra Rapaport. Alexander är programled­are på tv och privat en hårt partajande ungkarl. Han drömmer om att hitta en kvinna, slå sig till ro och bilda familj.

Svensk dramakomed­i från 1993 med Jesper Salén och Stellan Skarsgård. Roland växer upp i 20-talets Stockholm med sin familj – pappa Fritjof som är socialist, mamma Zipa som är judinna, och sin boxande bror Bertil.

Svenskt drama från 2001 med Janne ”Loffe” Carlsson. Ludvig gillar verkligen sitt jobb som kameraman, men är rastlös och vill göra något nytt. Men då riskerar han att svika sin äldre vän och kollega Rolf.

Svensk familjefil­m från

1981 baserad på Astrid Lindgrens bok. Rasmus bor på ett barnhem. Hans högsta dröm är att ha en egen familj, så en dag bestämmer han sig för att rymma.

Svensk familjefil­m från 1977. Bröderna Karl och Jonatan Lejon återförena­s efter sina korta liv på jorden i landet Nangijala.

Svensk romantisk komedi från 2005 med Frida Hallgren. Fredrik är ensamståen­de pappa och jobbar som travkusk. När han är upptagen med jobb följer dottern Magda med farmor till bingohalle­n. Där jobbar Helena som Magda blir förtjust i och snart tar hon med sig sin nya vän hem.

Svensk thriller från 2010 med Joel Kinnaman. I Stockholms undre värld korsas tre mycket olika individers vägar med våldsamma följder.

Svenskt drama från 2003 med Andreas Wilson och Gustaf Skarsgård. Rosad filmatiser­ing av Jan Guillous roman om 16-årige Erik som lever i ondskans och våldets grepp både på skolgården och i hemmet.

Komedi från 1979 av och med Lasse Åberg. Ett gäng gamla kompisars repövning urartar fullständi­gt då deltagarna är helt inställda på att jaga brudar, dansa på Stadshotel­let och få i sig dryck.

Svensk thriller från 2014 med Moa Gammel och Ola Rapace. Estelle återvänder till Stockholm, staden hon flydde från med sin dotter och man Tommy för ett år sedan efter att han deltagit i ett av de största svenska rånen någonsin.

Svensk komediklas­siker från 1965 med Monica Zetterlund och Gösta Ekman. Fyra seglare är på väg till Ensamholme­n i Stockholms skärgård. Där väntar man med nykokta kräftor till kvällens stora kräftskiva – och ombord p båten finns spriten.

Svensk kortfilm från 1988

Svensk ungdomsfil­m från 2001 med Ellen Fjaestad. Eva och Adam har varit ihop i snart tre år. De är nästan alltid tillsamman­s, men Eva har börjat fundera på om Adam verkligen är rätt kille för henne.

 ?? ?? TV4 Film, 13.00: Barefoot
TV4 Film, 13.00: Barefoot
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden