TV Tidningen

Kontroll på blodsockre­t!

Socker är i olika former nödvändigt för vår existens men också i många fall vår värsta fiende. Helene lever i en motsägelse­full tillvaro som konditor med främsta hälsoprior­itet att hålla koll på blodsockre­t och sötsuget.

-

Helene är en passionera­d person som lätt engagerar sig i olika saker och brinner för sina främsta intressen; hälsa och sötsaker.

–Många har genom åren haft roligt åt mina särintress­en, berättar Helene med ett leende. Hon har under hela sitt yrkesverks­amma liv arbetat med bakning och har samtidigt haft ett tydligt fokus på sin egen hälsa.

RÄDSLA FÖR ÖVERVIKT

–Det är naturligtv­is lätt att lägga på sig när man jobbar med frestelser omkring sig hela dagarna... Helene är extra medveten eftersom hennes mamma drogs med vacklade hälsa på grund av kraftig övervikt. Orsaken var överdrivet småätande kombinerat med sötsug och ojämna blodsocker­nivåer.

TIPSADES OM MULBERRY

–Jag har alltid varit mån om min egen hälsa och varit noga med en balanserad kost. Naturligtv­is blir man lite mer medveten när man sett problemen med socker så nära inpå sig. Jag äter mycket grönt och försöker röra på mig en del. Trots detta kände Helene att hon ville ha extra stöd för att hålla blodsockre­t balanserat och motverka sötsug.

–Jag blev av en väninna rekommende­rad Mulberry. Jag läste på en del om innehållet, både om det spännande mullbärstr­ädet och om vilken viktig roll krom spelar för sockernivå­erna. Nu har jag använt Mulberry under ett knappt år. Jag kan konstatera att jag inte har några som helst problem med blodsockre­t. Det är ligger stadigt på normal nivå. Min hälsa är helt enkelt på topp vilket är viktigt för att jag ska kunna njuta fullt ut av livet. Då kan man också kosta på sig att en godsak slinker ner då och då, vilket det naturligtv­is gör när jag så gott som dagligen testar min kreativite­t i bageriet, ler Helene.

MULBERRY – TILLVERKAS I SVERIGE

Mulberry är en svensk innovation som innehåller extrakt av mullbärsbl­ad och krom. Krom bidrar till att bibehålla normal blodsocker­nivå.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden