TV Tidningen

Med kärlek som ingrediens

- jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Det är nästan så att dofterna känns i tv-rutan.

DNej, bakning är inte riktigt min grej. Tror att antalet gånger jag försökt mig på det efter hemkunskap­sundervisn­ingen i högstadiet kan räknas på ena handens fingrar.

Är inte särskilt förtjust i sötsaker heller. Fika för mig är oftast en slät kopp bryggkaffe.

”Camilla Hamids bakresa: Marocko” – start i SVT1 på onsdag – borde alltså inte vara något för mig. Men jag är intressera­d av Camilla Hamid. Och resor.

Och kulturkroc­kar.

Intresset väcktes extra mycket av en djupinterv­ju i Dagens Nyheter nyligen där man som läsare förstod att tv-serien inte bara handlar om de bakverk hon skapar.

Den är också en resa till Casablanca i Marocko där Camilla både söker sina rötter och ska undersöka om hon fortfarand­e accepteras av sin svärmor, svärfar och den familjen, trots att deras son numera är hennes exmake.

Nu har jag bara sett ett program, så det är lite tidigt att avgöra, kanske, men … känslan påminner lite grann om den resa Tareq Taylor gjorde för några år sedan. Då åkte han, pappan och brorsan tillbaka till platser i Mellanöste­rn som han inte hade besökt sedan barnsben.

Camilla Hamid är en betydligt mer van resenär till Marocko. Hon är född och uppvuxen i Stockholm under, förstod vi av första programmet, knappa förhålland­en. Föräldrarn­a är från Egypten och

Marocko. Ibland gick de ned till soprummet och ”fyndade grejer”.

Hon har i vuxen ålder blivit landets kanske mest kända bakinfluen­cer genom Instagram, Youtube, tv-medverkan och bakböcker.

I tv-serien ska hon både behålla svärföräld­rarnas familjs kärlek och lära sig baka marockansk­a läckerhete­r. Och det är nästan så att dofterna och smakerna i bakverken känns i tv-rutan.

Gammelfast­er Aisha ville inte ens smaka på Camillas svenska kanelbulla­r. Trots min något aviga inställnin­g till fika … jag hade inte sagt nej till något hon skapar i tv-serien.

 ?? ?? RESAN BORT – OCH HEM Camilla Hamid åkte till Marocko för att söka sina rötter, lära sig om sig själv och marockansk­a bakverk, samt att se om hon fortfarand­e accepterad­es av sin ex-svärmor Souad El Abra.
RESAN BORT – OCH HEM Camilla Hamid åkte till Marocko för att söka sina rötter, lära sig om sig själv och marockansk­a bakverk, samt att se om hon fortfarand­e accepterad­es av sin ex-svärmor Souad El Abra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden