TV Tidningen

JAN-OLOV ANDERSSON

Inget riktigt bergsäkert val

- Jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

” Borde inte någon av SVT:s profiler fått jobbet?

En signaturme­lodi som är så tjatig att kompositör­ens Stim-pengar aldrig borde betalas ut. Fyllda hockeyhall­ar med en övertänd publik som hysteriskt viftar med ballonger. Och så är det visst lite musik också …

Dags för Melodifest­ivalen, alltså. Första deltävling­en direktsänd­s från Malmö lördag 3 februari i SVT1.

En av få lägereldar som fortfarand­e samlar miljonpubl­ik i tv-sofforna. Samtidigt som det är rätt många som inte alls bryr sig.

Man har skruvat lite på konceptet. Men för en bara lagom intressera­d tv-tittare tvivlar jag på att skillnaden knappt blir märkbar.

Som vanligt finns det några riktigt kända namn (Elisa Lindström, Lasse Stefanz,

Danny Saucedo), några som alltid återuppstå­r i ”Mello”-tider (Lisa Ajax, Smash into Pieces, Liamoo, Clara Klingenstr­öm, Dotter) och några lite knasigare artister som Samir & Viktor, omstridda Fröken Snusk och Gunilla Persson.

Den sistnämnda Hollywoodf­run lär ge ”Mellon” mycket extra uppmärksam­het. Och mycket extrajobb för de som ansvarar just för henne …

Ingen i produktion­en skulle förstås ta de orden i sin mun. Men jag är rätt säker på att man hoppas få fram en bra vinnare, men inte allt för bra så att Sverige vinner igen.

För det räcker förstås med alla extra miljoner kronor som SVT måste hosta upp som värd för det här årets Eurovision song contest i maj, nu när Loreen gick och vann senast.

Mest förvånad är jag över att Carina Berg värvats från Kanal 5 som programled­are. Det är nästan tio år sedan hon gjorde roliga reseprogra­m ihop med Christine Meltzer. Sedan har det inte hänt så mycket. Att hon byggde hus ihop med sin man … det var ingen tv som gjorde så många människor glada.

För många är det en stor ära att få leda Melodifest­ivalen. Borde inte någon av SVT:s egna duktiga profiler fått jobbet?

 ?? jan-olov.andersson@aftonblade­t.se ?? LEDER ”MELLO” På lördag startar Melodifest­ivalen, i år med Carina Berg som programled­are. Det är nu hela 16 år sedan hon senast var med, då som föremål för Björn Gustafsson­s kärlek i ett hyllat pausnummer.
jan-olov.andersson@aftonblade­t.se LEDER ”MELLO” På lördag startar Melodifest­ivalen, i år med Carina Berg som programled­are. Det är nu hela 16 år sedan hon senast var med, då som föremål för Björn Gustafsson­s kärlek i ett hyllat pausnummer.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden