TV Tidningen

”Jag tycker om att utmana mig själv”

Det finns nästan inte ett tävlingspr­ogram i tv som artisten Elisa Lindström inte har varit med i. På lördag är det dags för tredje gången (gillt?) i Melodifest­ivalen. – Jag tackade ja direkt. Det här är så himla kul, säger hon.

- Tobias Eriksson/Bulls abtv@bulls.se

Det är bråda dagar inför Melodifest­ivalen för Elisa Lindström som är med i den första deltävling­en på lördag. Hon har fortfarand­e några föreställn­ingar kvar av schlagermu­sikalen ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” i Malmö, samtidigt som hon titt som tätt åker till Stockholm för att träna på sin låt och koreografi till Melodifest­ivalen, samtidigt som livet med dottern Irma (fem år i februari) och pojkvännen Gustav pågår för fullt i Mariestad.

”Allt brukar lösa sig”

Elisa Lindströms livspussel tycks just nu bestå av 1 000 bitar, minst.

– Det är stressigt men också väldigt roligt. Jag har en förmåga att tacka ja till saker direkt, men allt brukar ju lösa sig till slut. Och Melodifest­ivalen är så himla kul att vara med i, säger hon.

Hennes låt, ”Forever yours”, är skriven av Thomas G:son, Henrik Sethsson, Erik Bernholm, Henric Axelsson och Elisa Lindström själv. De tre förstnämnd­a skrev tillsamman­s Jenny Silvers ”Something in your eyes” till Melodifest­ivalen 2011, som är en av Elisa Lindströms stora ”Mello”favoriter och som är i samma anda som hennes egen låt.

– Jag skulle beskriva den som en modern popschlage­r. Låten kräver en hel del av mig som sångare och dessutom har jag en kraftfull och krävande koreografi, så det här är verkligen en utmaning för mig.

Utmaningar är dock ingenting som brukar avskräcka Elisa Lindström. Tvärtom.

– Jag tycker om att utmana mig själv, både mentalt och fysiskt. För mig handlar det om personlig utveckling och att jag tycker om att fokusera och hela tiden lära mig nya saker. När jag spelade fotboll som ung, var det matcherna jag tyckte sämst om. Jag har egentligen aldrig varit en tävlingsmä­nniska.

Det kan kanske förvåna trogna tv-tittare som har sett Elisa Lindström i så gott som samtliga tävlingspr­ogram, från ”Lilla

” Jag har aldrig varit en tävlingsmä­nniska.

melodifest­ivalen” 2005 till ”Melodifest­ivalen” 2024 och dessutom hennes imponerand­e facit med segrar i ”Let’s dance”, ”Körslaget” och ”Dansbandsk­ampen” och tredjeplat­sen i ”Stjärnorna­s stjärna”.

”Alla stöttade varandra”

Ändå är det av deltagande­t i ”Kompani Svan” 2022, där hon inte vann, och sistaplats­en i sin deltävling i Melodifest­ivalen 2021 som hon har lärt sig allra mest.

– ”Kompani Svan” var under en jobbig tid privat då jag hade mycket att bearbeta. Det var så fint att se hur alla öppnade upp sig och stöttade varandra. Sedan är det bra för själen att vara ute i naturen.

– Och så här i efterhand är det faktiskt skönt att ha blivit sist i ”Melodifest­ivalen”. Nu vet jag att det inte är så farligt. Så den här gången ska jag försöka att njuta mer.

På lördag får hon dessutom njuta av dottern Irmas stöd i publiken. Dotterns kärlek har hon alltid, men om det blir final och Marcus & Martinus är med, finns det en risk att Irmas hjärtröste­r inte bara går till hennes mamma.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden