TV Tidningen

Ett dejtingpro­gram att älska

- jan-olov.andersson@aftonblade­t.se

Senaste dejtingsna­ckisen är Netflix-serien ”Love is blind Sverige”. Folk förlovar sig utan att ha sett varandra i verklighet­en. Public service-tv har fått en storsuccé med ”Gifta vid första ögonkastet”. Folk gifter sig första gången de möts.

Ett bisarrt koncept som märkligt nog Kristallen­belönats inte en, utan två gånger.

Det är ju nästan som att Kanal 5:s ”Naked attraction Sverige” är ett mer normalt dejtingpro­gram. Där får ju folk åtminstone detaljstud­era varandras snoppar och snippor innan de bestämmer sig.

Som tur är finns ”Hotell Romantik”. Andra säsongen startar i SVT1 söndag 18 februari.

I första säsongen fick vi möta singlar som var 65+ som åkte till ett lyxigt alphotell i Schweiz, åt middagar och dansade, ett par fick i varje program en romantisk övernattni­ng i en egen stuga och det blev förstås braksuccé då

SVT har många tittare i den ålderskate­gorin.

Jag älskade också programmet. Inte bara för att jag själv tillhör samma generation som deltagarna. Fingertopp­skänslan när man hittade deltagarna var verkligen perfekt. Det var färgstarka och modiga åldringar som vågade bjuda på sig själva och de flesta var verkligen öppna för att finna kärleken på nytt på ålderns höst.

Erik Ekstrand och Kristina ”Keyyo” Petrushina är fortfar

ande programled­are. På en gång både entusiasme­rande och pådrivande, samtidigt som de aldrig tar för stor plats.

Bör få årets Anders Lundinoch Micke Leijnegaar­d-stipendium för att de förstår att det inte är de som är programmet­s stjärnor.

Har sett två avsnitt och jag fastnar direkt.

Man har lagom varsamt förnyat programmet.

Bytt spelplats till soliga Portugal. Ändrat lite på hur männen och kvinnorna möts första gången. Och… ja, ni får själva se.

Det är enda dejtingpro­grammet jag tycker är värt att följa.

” Man har lagom varsamt förnyat programmet.

 ?? ?? VÄCKER KÄNSLOR ”Hotell Romantik” blev en stor succé, inte minst med tanke på fingertopp­skänslan i castingen. På söndag är det dags för den andra säsongen, som äger rum i soliga Portugal.
VÄCKER KÄNSLOR ”Hotell Romantik” blev en stor succé, inte minst med tanke på fingertopp­skänslan i castingen. På söndag är det dags för den andra säsongen, som äger rum i soliga Portugal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden