TV Tidningen

”Det är svett, tårar, ångest och kärlek”

På söndag slås dörrarna till ”Hotell Romantik” upp. 24 singlar checkar in, men checkar de även ut som singlar? – Det är så fint och livsbejaka­nde, säger ”Keyyo” Petrushina, som tillsamman­s med Erik Ekstrand, är program-, lek- och reseledare.

- Tobias Eriksson/Bulls

The Eagles odödliga låt ”Hotel California” slutar med raderna ”You can check out any time you like, but you can never leave”. Och så är det även för Kristina ”Keyyo” Petrushina och hennes ”Hotell Romantik”.

Hon checkade egentligen ut i somras från slottshote­llet i Portugal, där inspelning­en för den andra säsongen ägde rum, men hon har ännu inte kunnat lämna programmet bakom sig.

– Jag är så glad över att få vara med på den här resan. Vi kommer ju så nära varandra alltihopa, så det är svårt att bara släppa det, säger “Keyyo” som var med vid återföreni­ngen som spelades in för några veckor sedan.

söndag 21.00 Blev en tittarsucc­é

Premiärsäs­ongen av ”Hotell Romantik” sågs i snitt av runt 900 000 tittare. De fina tittarsiff­rorna gjorde att SVT valde att satsa på en ny säsong. Några saker är nya, som att alphotelle­t i snöiga Schweiz bytts ut mot slottshote­llet i soliga Portugal och att deltagarna den här gången är 24 (12 kvinnor och 12 män över 65 år) till antalet i stället för 28.

Annars är mycket sig likt. Som att ”Keyyo” och Erik Ekstrand är kvar som program-, lek- och reseledare.

– För mig var det självklart att tacka ja till en andra säsong. Jag tycker att det här programmet är så varmt, fint och livsbejaka­nde. Jag kan bli less på oss kändisar. Det här är riktiga människor, säger ”Keyyo” som även var med i den tidskrävan­de castingpro­cessen eftersom hon är intressera­d av den delen och ville lära sig mer.

– Jag tycker att de som är med är snälla, genuina personer som är med av rätt anledning. Det var också spännande för mig att se om de personer som vi pusslat ihop i våra huvuden under castingen, också skulle få känslor för varandra när de träffades.

– Jag kan inte avslöja för mycket,

Jag kan bli less på oss kändisar. Det här är riktiga människor.

men jag kan i alla fall säga att vi får se triangeldr­ama i år. Det är svett, tårar, ångest och kärlek.

”Keyyo” medger att hennes syn på kärlek efter 65 år förändrats helt i och med programmet och att hon för egen del redan nu ser fram emot en tid som verkar så ”härligt befriande” och då man har blivit ”kompis med sig själv”.

Skulle du till och med söka till programmet om du var singel och 40 år äldre?

– Jag önskar att jag hade haft modet men ... (cirka 0,5 sekunds tystnad). Vet du vad, det skulle jag faktiskt göra. Ja, det skulle jag.

Lotta Ramel en av singlarna

Om ”Hotel California” stämmer in på ”Keyyos” resa återstår att se vilka låtar som kan beskriva deltagarna­s vistelse. Då Lotta Ramel är en av deltagarna, går det ju att ösa ur hennes pappa, Povel Ramels låtskatt, som passande (?) ”Knackeliba­ng på dörren”, ”Underbart är kort”, ”Tjo va de va livat i holken”, ”Van att få som jag vill” eller helt enkelt ”Jag diggar dej”.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden