TV Tidningen

SF-kanalen

-

Svensk familjefil­m från 1980 efter Astrid Lindgrens böcker. Madicken menar aldrig att ställa till med trubbel, men det blir inte alltid som hon tänkt sig.

Svensk thrillerko­medi från 1980.Två skurkar kidnappar statsminis­terns dotter och begär både pengar och frigivning av en terrorist i lösen. I rollerna syns Gösta Ekman, Brasse Brännström, Allan Edwall,Anki Lidén och

Björn Gustafson.

Drama från 2004 med Max Enderfors och Andreas af Enehielm. Filmversio­nen av Mikael Niemis vildsinta vuxenritsb­erättelse, om de två pojkarna Matti och Niila som upptäcker rock ’n roll och utforskar sin sexualitet bland dryckessla­g och bastuduell­er.

Svenskt drama från 1971 med Max von Sydow och

Liv Ullman. Småland, i mitten av 1800-talet. Bondeparet KarlOskar och Kristina kämpar för att få tillvaron att gå ihop.Till slut tas det svåra beslutet att emigrera till Amerika.

Svenskt drama från 2019 med Rudi Køhnke och Livia Millhagen. Färöarna, sent 1800-tal. Värdshusvä­rdinnan Livia hjälper sina vänner Esmar och Johanna att få en son eftersom de enligt lag annars förlorar sitt hem och mark.

Svensk familjefil­m från 1992 efter Astrid Lindgrens bok. Lotta på Bråkmakarg­atan är en käck och busig femåring. En dag när Lotta ser sina syskon Jonas och Mia komma cyklande i en farlig fart, skriker hon ”Jag kan visst cykla, tänk för att jag kan det ni! I smyg!”.

Svensk komedi från 1994 med Suzanne Reuter och Peter Dalle. I Lorry-gängets film ingår bland annat en bartender med naken underkropp, en dubbelkist­a med inbyggd paj, en våldsbenäg­en flygvärdin­na, samt – naturligtv­is – farbror Bosse – snuskigare än någonsin.

Svensk komedi från 1981 med Janne ”Loffe” Carlsson och Kim Anderzon. En arabisk prins ska lägga en stororder på svenska motorbåtar. För att avgöra vem som ska få kontraktet utlyser han en tävling mellan två konkurrent­er: storföreta­get Uniship och lilla Anderssons båtvarv.

Svenskt drama från 1966 av Jan Troell med Eddie Axberg. Svensk dramaklass­iker som utspelar sig 1914 då vi möter Olof som lämnar sitt norrländsk­a fosterhem vid 14 års ålder. Han får sitt första jobb som timmerflot­tare och vi får följa honom fram till krigsslute­t då han tar ett beslut om sin framtid.

Svensk romantisk komedi från 2014 med David Hellenius och Izabella Scorupco. När snickaren Micke anlitas för att renovera ett stort kök i en dyr Östermalms­våning räknar han inte med att möta kärleken, men det är precis vad som händer när han träffar Veronica.

Thriller från 2003 med Helena Bergström och Brasse Brännström. Samtidigt som hon undersöker Paradiset – en stiftelse som påstår sig värna om misshandla­de kvinnor - blir kvällstidn­ingsjourna­listen Annika Bengtzon uppringd av Aida, en ung bosnisk kvinna som behöver hennes hjälp.

Svenskt drama från 1967 med Thommy Berggren och Pia Degermark. Löjtnant Sixten Sparre inleder en passionera­d kärlekshis­toria med den ljuva lindansers­kan Elvira Madigan. Han deserterar från armén, de flyr till Danmark och lever i ett fullständi­gt kärleksrus.

Svensk komedi från 1977 med Staffan Götestam. Genom ett misstag på Försvarets datacentra­l hamnar 91:ans datakort i en bunt med generaler. Det kommer bli överraskan­de för menige Karlsson som i övrigt råkar ut för sedvanligt trassel på regementet, och får tampas med rivalen 87:an om Elvira.

 ?? ?? SF, 11.45: Utvandrarn­a
SF, 11.45: Utvandrarn­a

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden