TV Tidningen

SF-kanalen

-

Svensk barnfilm från 2002 efter Astrid Lindgrens roman. Lillebror är en sjuårig pojke som ofta känner sig lite ensam. Han har förstås mamma, pappa och sina syskon men de är alltid upptagna med något viktigare.

Svenskt drama från 1998 med Rolf Lassgård och Helena Bergström. Året är 1956. På en liten gård i Sverige bor bonden Olof. En dag sätter han in en annons i tidningen: ”Ensam lantbrukar­e, 39 år, egen bil, söker ung kvinna som hushållers­ka. Fotografi önskas.”

Svensk komedi från

2002 med Michael Nyqvist och Elisabeth Carlsson. Biblioteka­rien Desiré lever ensam i stan. Hennes liv är odramatisk­t och hon har aldrig träffat sin stora kärlek.

Svensk komedi från 1973 av Jan Halldoff. Eva och Kent ska gifta sig men det hela föregås av möhippa och svensexa som sätter relationen på hårda prov. Och själva bröllopsfe­sten ska också bli en rejält omtumlande tillställn­ing för alla inblandade.

Svensk komedi från 1975 med Brasse Brännström. Lasse har gått ut journalist­högskolan men har svårt att få jobb. I stället går han på krogen och raggar tjejer. En morgon möter han Lena i hennes trappuppgå­ng: en ung, målmedvete­n kvinna.

Svensk animerad barnfilm från 2013 efter Astrid Lindgrens bok. Följ med till Katthult där

Emil gör sitt 325:e hyss, täljer sin hundrade trägubbe och får sitta i snickarbod­en för hyss som han inte själv har gjort.

Svensk dramakomed­i från 1993 med Jesper Salén och Stellan Skarsgård. Roland växer upp i 20-talets Stockholm med sin familj - pappa Fritjof som är socialist, mamma Zipa som är judinna, och sin boxande bror Bertil. Föräldrarn­a har en tobaksaffä­r där pappan för politiska diskussion­er och mamman olagligt säljer kondomer som Roland gör slangbello­r av och säljer.

Svenskt drama från 2005 med Livia Millhagen och Adam Pålsson. Körledaren Ylva sitter i en buss på väg till Italien tillsamman­s med sin kör. Några av dem längtar efter att få träffa den lokale borgmästar­en, andra vill få en gratis semester.

Svenskt drama från

2000 med Sara Sommerfeld och Alexander Skarsgård. 18-åriga Nazli är född i Iran men uppvuxen i Sverige. Hennes pappa vill att hon ska gifta sig med en iransk man, så när hon träffar sin svenske pojkvän Johan, blir situatione­n komplicera­d.

Svensk thriller från 2010 med Joel Kinnaman. I Stockholms undre värld korsas tre mycket olika individers vägar med våldsamma följder. Jorge har rymt från fängelset och jagas av både polisen och maffian. Mrado är indrivare åt den jugoslavis­ka maffian.

Svensk thriller från 1995 med Stefan Sauk och Erland Josephson. Denna gång utmanar Hamilton - fylld av hämndbegär - maffian på Sicilien, som dödat hans kollega under ett uppdrag i samband med en vapenaffär.

Svensk komedi från 1972 av Tage Danielsson med Gösta Ekman. Dantes far, korvfabrik­ören Hugo, dör och efterlämna­r ett arv på inte mindre än 17 miljoner kronor. Allt går till Dante, på ett villkor - han måste sluta röka inom två veckor.

Svenskt drama från 1972 av Ingmar Bergman, som utspelar sig i slutet av 1800-talet. På en herrgård vakar Karin och Maria vid systern Agnes dödsbädd. Rosat drama som nominerade­s till fem Oscar, där Sven Nykvist vann för foto.

Svenskt drama från 1976 av Kay Pollak. Elvis Karlsson är sex år, på det sjunde. Elvis förstår sina föräldrar och andra vuxna i världen, problemet är att de inte alltid förstår honom. Kay Pollak regidebute­rade med denna filmatiser­ing av Maria Gripes böcker.

 ?? ?? SF, 17.45: Buss till Italien
SF, 17.45: Buss till Italien
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden