TV Tidningen

Marknadsfö­r SVT Play bättre

-

Är det för att det då och då visas nakna kåta män med ståfräs som amerikansk­a tv-serien ”Three women” inte får plats i SVT:s tablå-tv?

SVT Play är på många sätt bland det bästa som hänt svensk tv sedan strömnings­tjänsten startades för snart 20 år sedan. Men public service är ibland dåligt på att marknadsfö­ra sitt eget starkaste vapen i kampen om tittarna. Plötsligt finns där till exempel sevärda dramaserie­r man inte ens hade hört talas om. Det skulle behövas någon slags tablå även för det som inte är tablå-tv.

Förr eller senare brukar dessa tv-serier även få plats i SVT:s vanliga tablåer, men inte ”Three women”. Kanske anses den för sexig för att några (till exempel barn) som inte bör se den, ska råka få se den av misstag. För här håller man inte tillbaka i sexscenern­a. Inte bara kvinnorna, som det brukar vara, utan även männen visas upp i all sin nakna prakt.

Hur som helst är serien jäkligt bra.

Förlagan är reportageb­oken ”Tre kvinnor” av Lisa Taddeo som kom 2019.

Under åtta år intervjuad­e hon amerikansk­a kvinnor om deras sexualitet, lust och längtan. Resultatet blev en bok om henne själv och tre kvinnor.

Lina (Betty Gilpin) är en hemmafru i Indiana vars man inte vill ta i henne sedan de skaffade de två barnen. Till sist tar hon desperat kontakt med en gammal high school-flamma på Facebook. Sloane (DeWanda Wise) är en tjusig entreprenö­r på lyxiga ön Martha’s Vineyard som ägnar sig åt swingersex. Unga Maggie (Gabrielle Creevy) är en ung servitris i Fargo som polisanmäl­er den lärare som hade sex med henne i plugget. Bokens författare Lia (Shailene Woodley) har också ett trassligt privatliv.

En hela tiden engagerand­e och provokativ tv-serie. Ett avsnitt har för övrigt regisserat­s av svenska Nathalie Álvarez Mesén, som vann en Guldbagge för ”Clara Sola” för två år sedan.

” Kanske är ”Three women” för sexig för tablå-tv.

 ?? ?? SVÅRT ATT HITTA RÄTT ”Three women” (längst ned till höger på bilden) är en dramaserie som förtjänar att lyftas fram. Sexscenern­a i serien gör dock att den blir kvar på SVT Play och inte får chansen i tablå-tv.
SVÅRT ATT HITTA RÄTT ”Three women” (längst ned till höger på bilden) är en dramaserie som förtjänar att lyftas fram. Sexscenern­a i serien gör dock att den blir kvar på SVT Play och inte får chansen i tablå-tv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden