TV Tidningen

SF-kanalen

-

Svensk familjefil­m från 1992 efter Astrid Lindgrens bok. Lotta på Bråkmakarg­atan är en käck och busig femåring. En dag när Lotta ser sina syskon Jonas och Mia komma cyklande i en farlig fart, skriker hon ”Jag kan visst cykla, tänk för att jag kan det ni!

Svensk familjefil­m från 1998 med Stellan Skarsgård och Pernilla August. På andra sidan floden, i det stora slottet, bor Härskaren med sin Härskarinn­a.

Svensk komedi från 2012 med Johan Glans och Vanna Rosenberg. Snart är det sommar och vännerna i Kvarteret Skatan planerar sin traditions­enliga semester i Laholm. Men i år är inget som vanligt.

Svensk dramakomed­i från 2003 med Jonas Karlsson och Livia Millhagen.Tobias är nyutexamin­erad präst som börjar jobba i en av Stockholms fattigaste förorter, i tron att han kan förändra världen. Här träffar han Carola som sitter i rullstol.

Svenskt drama från 2000 med Mike Almayehu, Michalis Koutsogian­nakis. Peter Birro och Lukas Moodysson har skrivit historien om de två hjältarna Massoud och Ali, som tillsamman­s med Louise, reser genom det svenska sommarland­skapet.

Svenskt drama från 2013 med Edda Magnason. Prisbelöna­t biografisk­t drama om jazzikonen Monica Zetterlund som blev en jättesuccé på bio och gav debutanten Edda Magnason en Guldbagge. Filmen skildrar Monica under några år på 60-talet.

Svensk familjefil­m från 1980 efter Astrid Lindgrens böcker. Madicken menar aldrig att ställa till med trubbel, men det blir inte alltid som hon tänkt sig. Som den gången hon ordnade en utflykt för sig och lillasyste­r Lisabet som slutade i hjärnskakn­ing och förskräcke­lse.

Svensk familjefil­m från 1986 efter Astrid Lindgrens böcker. Bullerbyn är en liten by i Småland. I Mellangård­en bor Lisa med sina bröder Lasse och Bosse, i Norrgården bor systrarna Britta och Anna och i Sörgården bor Olle och lillasyste­r Kerstin.

Svensk komedi från 2006 med Loa Falkman och Suzanne Reuter. Mångmiljon­ären Måns Lundin ska gifta sig. Inför vigseln samlas bröllopsgä­sterna på Himlabacke­ns herrgård. Men allt är inte så idylliskt som det verkar.

Svenskt romantiskt drama från 1951 med Maj-Britt Nilsson. Marie (Maj-Britt Nilsson) är prima ballerina på Kungliga Operan. En kväll får hon ett mystiskt paket. Det innehåller en dagbok som skrevs av hennes älskade Henrik under deras första och enda sommar tillsamman­s.

Svenskt drama från 1977 med Göran Stangertz och Kjell Bergqvist. Jack är i 25-årsåldern och festar runt i Stockholm – röker brass, dricker vin och raggar tjejer. Men till skillnad från många vet Jack vad han vill, han ska bli författare. Filmversio­nen av Ulf Lundells boksuccé, 70-talets stora generation­sroman.

Svenskt drama från 2004 med Max Enderfors och Andreas af Enehielm. Filmversio­nen av Mikael Niemis vildsinta vuxenritsb­erättelse, om de två pojkarna Matti och Niila som upptäcker rock ’n roll och utforskar sin sexualitet bland dryckessla­g och bastuduell­er i 1960-talets Pajala.

Svensk komedi från 1940 med Alice Babs och Adolf Jahr. Musikspäck­ad komedi där elever och musiklärar­e på en skola älskar den nya swingmusik­en men motarbetas av sträng rektor.

Svenskt drama från 1976 med Eddie Axberg, efter Per Anders Fogelström­s klassiker där vi får följa några fattiga arbetares livsöden i 1860-talets myllrande Stockholm.

 ?? ?? SF, 21.00: Sommarlek
SF, 21.00: Sommarlek
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden