TV Tidningen

”Det går inte att ”fejka vår kemi”

Marko Lehtosalo och hans mamma Irma är tillbaka med en ny säsong av succén ”Marko & Irma”. Den här gången blir det inte bara husfix utan också en resa till norra Sverige och Finland. – Det bara exploderad­e förra året. Nu är det mamma som är stjärnan.

- Tobias Eriksson/Bulls abtv@bulls.se

Det finns personer som går igenom rutan, eller skärmen som det nu allt oftare är, och rakt in i våra hjärtan. Dit hör definitivt Irma Lehtosalo, 68 år, aktuell med en ny säsong av hennes och sonens populära program ”Marko & Irma”.

Även för Marko ”Markoolio” Lehtosalo, som har varit ett välbekant ansikte och en känd person i över 25 år, har det varit en omtumlande resa sedan den första säsongen sändes förra året. Ingen av dem hade räknat med det enorma genomslag som programmet och Irma skulle få.

– Absolut inte. Vi tänkte att det skulle vara roligt att testa och göra det här ihop, men samtidigt undrade jag: Vem är intressera­d av att se det här? berättar Marko Lehtosalo.

Känd som son till Irma

Det dröjde inte länge innan han fick svaret på sin fråga. Om inte alla, så åtminstone många, väldigt många. Och själv gick han från att vara känd som ”Markoolio” till att vara Irmas son Marko.

– Det har varit helt galet. Mamma

köpte till och med ett block och en penna som hon alltid har med sig om någon vill ha en autograf. När vi var på Dramaten bröt en liten tjej ihop av glädje när hon såg mamma. Hon går hem i alla läger.

– På sociala medier har hon ju blivit hur stor som helst. Hon kan ta en suddig bild på ett älgarsel och ändå få 30 000 likes.

Marko Lethosalo förklarar programmet­s framgång med att ”vi har kul ihop” och att ”det går inte att fejka vår kemi”.

– Sedan är mamma helt filterlös. Hon är ärlig och säger precis vad hon tycker. Och hon har dessutom många roliga uttryck. Jag önskar att jag inte var så konflikträ­dd, men ju mer vi umgås desto tuffare hoppas jag kunna bli.

Båda två har dock verkligen varit tuffa som trätt fram och berättat

Mamma kan ta en suddig bild på ett älgarsel och ändå få 30 000 likes.

om sina jobbiga år då otrygghet, alkohol och våld var vardag. Och det var faktiskt Irma som ville att sonen skulle berätta allt i intervjuer och inte bara säga att hon har varit en alltigenom bra mamma.

– Det var jobbigt men responsen som jag har fått, har gjort att det varit värt allt, säger Marko Lethosalo.

Mögelskada­t hus

Fundamente­t som den första säsongen vilade på var husprojekt­et på Ingarö i Stockholms skärgård, där Irma fick ett nytt hus sedan det gamla skadats av fukt och mögel.

Även den här säsongen kretsar till viss del kring huset och framför allt den skräpiga tomten, även om mor och son Lehtosalo kommer att göra utflykter, till norra Sverige och till Finland, där de båda har sina rötter.

– Jag fick reda på saker under resan som jag inte har vetat om förut. Så det gav mig väldigt mycket. Jag skulle faktiskt säga att programmet har gjort att vi har en bättre relation i dag, säger Marko Lehtosalo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden