TV Tidningen

”Det är lättare att sjunga som gravid”

Lisa Ajax är bara 25 år men har redan varit med i Melodifest­ivalen fem gånger. På lördag gör hon sin fjärde final och är därmed en av tävlingens verkliga veteraner. Hon bär kanske inte på favoritska­pet, utan på något mycket större än så.

- Tobias Eriksson/Bulls abtv@bulls.se

Kravlistan över vad artister vill ha i samband med sina spelningar kan vara lång och udda och bli väldigt kostsam för arrangörer­na.

Cher ska till exempel ha krävt en egen loge för sina peruker, Madonna ville att arrangörer­na skulle byta ut alla toalettsto­lar, medan Rihanna önskade en stor pälsmatta, givetvis helst leopardmön­strad.

I Lisa Ajax fall är listan betydligt mer spartansk: Varmt vatten med citron och honung precis innan hon ska sjunga sin ”Awful liar”.

– Det är det enda som jag verkligen måste ha. Annars vill jag bara fokusera och försöka vara i känslan, säger Lisa Ajax som på lördag äntrar scenen på Friends arena i Solna för att göra sin fjärde final i Melodifest­ivalen på fem försök.

Har varit förkyld

Mellan den första deltävling­en i Malmö och finalen, har Lisa Ajax hunnit med att vila, vara förkyld och återhämta sig. Samtidigt vill hon inte ta det för lugnt, hon vill ”hålla fokus” och ”vara i känslan” under veckorna fram till finalen.

– Jag känner mig dock extremt lugn den här gången jämfört med tidigare år. Dels beror det på erfarenhet, men också på graviditet­en, som har ändrat mitt fokus. Tävlingen betyder fortfarand­e mycket, men jag bär på något som är så mycket viktigare, säger Lisa Ajax som tillsamman­s med sambon Max (med artistnamn­et Klockrent!) Huss ska få en dotter i juni.

Det betyder att om hon är gravid i Melodifest­ivalen, kommer hon att vara väldigt gravid i Eurovision Song Contest i Malmö i maj – om hon nu skulle vinna finalen på lördag.

– Det vore väl coolt med en höggravid artist som tävlar för Sverige. Och man orkar faktiskt mer än man tror, säger hon.

För Lisa Ajax har det inte utgjort något hinder att uppträda

” Det vore väl coolt med en höggravid artist som tävlar för Sverige i ESC.

och samtidigt vara gravid, snarare tvärtom.

– Det har faktiskt gjort det lättare att sjunga för mig. Det känns på något sätt mer stabilt nu, jag har mer magstöd. Det är faktiskt bara positivt.

Träffades i studion

Och på tal om positiv, det var precis den bilden som Lisa Ajax fick av Max Huss när hon träffade honom för första gången i januari 2021.

Det var i studion när de två skulle spela in låten ”Här tog det vackra slut” tillsamman­s. Låten handlar om när kärleken tar slut. I deras fall var det däremot där och då som den började.

– Max har en sådan härlig energi och är en så glad person. Jag ville vara profession­ell och tryckte först tillbaka mina känslor. Jag försökte intala mig att jobb är jobb och relationer är relationer. Det gick väl sådär ...

Kanske beror det på att Lisa Ajax är, precis som hon sjunger på lördag, en ”awful liar”.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden