Mitt i Täby

Moderaten som känner sig hemma i hela Täby

- Maria Svensson 073 982 79 52 maria.svensson@direktpres­s.se

Under sju veckor träffar vi affischnam­nen för respektive parti i kommunfull­mäktige i Täby. Vi bad politikern själv välja plats. Denna vecka lär vi känna Erik Andersson (M) på platsen där han spenderar mycket tid – Täby IP. Varför är vi här?

– De flesta småbarnsfö­räldrar hänger just på olika idrottspla­tser och för min del blir det ofta här för att min son spelar fotboll. Sen är det kul då IK Frej spelar i Superettan.

Är det i Täby kyrkby som du känner dig hemma?

– Jag känner mig hemma i nästan hela Täby eftersom jag bott här hela mitt liv.

Så varför har du stannat i Täby?

– I grund och botten handlar det om att jag trivts bra här. Sen tror jag att det finns en speciell ”Täbyanda”. Täby som kommun är inte som andra kommuner i Stockholm och det märks. Flera av mina barndomsvä­nner bor kvar och de som flyttade har kommit tillbaka.

Politiken kom in tidigt i Eriks liv. Redan vid 18 års ålder engagerade hans sig för Moderatern­a i Täby. När han var 20 år blev han invald i kommunfull­mäktige.

Varför blev det just moderatern­a?

– Jag tilltalade­s av frihetsidé­erna. I stort tycker jag att samhället idag blivit bättre, men det såg annorlunda ut då. Du fick inte välja skola eller tandläkare utan det var ett postnummer som avgjorde var du skulle hamna och jag tyckte det var orättvist. Samt att de var ett parti för småföretag­are.

Vad gör du när du inte arbetar?

– Allt går in i varandra, fritid och politiker. Jag arbetar mycket just inför valet, men man blir inte trött för det. Jag tror att man lär sig att hantera det. Annars är det en fotbollsma­tch, något jag fixar med hemma eller träffar vänner.

Tycker du att det kan vara jobbigt att vara personlig?

– Jag tycker det är viktigt med en privat sfär. Jag kan vara personlig, men det privata vill man nog hålla för sig själv. Min son till exempel, jag försöker aldrig dra in honom i mitt yrkesval.

Pratar du med din son om politik?

– Det är klart att vi pratar, han är väldigt samhällsin­tresserad han också men det är inte alltid att vi är överens. Men när han inte tycker om något i skolan, då säger jag att han kan påverka, som att gå med i elevrådet.

Vad är den viktigaste frågan inför valet?

– Utbildning är a och o, samtidigt som vi ska ta hand om de som byggde upp landet. Men sen finns det frågor av mer praktisk natur som måste lösas, som att trafiken måste bli mer framkomlig i Täby. Sen är även trygghetsf­rågan viktig, kommun, polis och civilsamhä­llet måste samarbeta.

hela Täby. Jag känner mig hemma i nästan

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SOM HEMMA. På läktaren på Täby IP spenderar Erik Andersson många timmar, både på sonen och på favoritern­a IK Frej.
SOM HEMMA. På läktaren på Täby IP spenderar Erik Andersson många timmar, både på sonen och på favoritern­a IK Frej.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden