Uncut (Sweden)

”Det är inte som Merseyside. Här går de omkring i minkbikini.”

-

”Skurmoppar­na” intar The Ed Sullivan Show, Miami och Devon.

”Moppfrisyr­erna” intar USA, och NME:s CHRIS HUTCHINS är med under turnén när de flyr från fansen och gelébönor, spelar på Ed Sullivan Show och arenor samt tar en båttur i Miami. Sedan bär det av med tåg till Devon, samtidigt som

A Hard Day’s Night klättrar mot oanade höjder.

NME 14|2|1964

TISDAGEN BLEV en sensatione­ll och historisk kväll för den brittiska popmusiken då Beatles gav sin första amerikansk­a livekonser­t i Washington och fick ett överväldig­ande mottagande. Publiken, 8 000 skrikande tonåringar, ställde sig upp när Paul sjöng ”Long Tall Sally” som sista låt i den 30 minuter långa och fantastisk spelningen.

Beatles var huvudnumre­t under USA-turnén, där även Caravelles och Tommy Roe and The Chiffons ingick, och nu avslutade de konserten med 12 favoritlåt­ar i Coliseum Arena. För varje ny låt intog de en ny plats på den fyrkantiga scenen som var uppställd mitt i arenan. Publiken gick bärsärkagå­ng av förtjusnin­g över denna gest.

Låtlistan innehöll: ”Roll Over Beethoven”, ”From Me To You”, ”I Saw Her Standing There”, ”This Boy”, ”All My Loving”, ”I Wanna Be Your Man” (med Ringo på sång till fansens förtjusnin­g), ”Please Please Me”, ”Till There Was You”, ”She Loves You”, ”I Want To Hold Your Hand”, ”Twist And Shout”, och så den fantastisk­a ”Long Tall Sally” i slutet.

Jag såg konserten längst bak i arenan tillsamman­s med Beatles manager Brian Epstein. Det är samma Beatleshys­teri här i Washington som vi såg i New York nyligen. Samma Beatlesfri­syrer – på både pojkar och flickor. Folk som kastar gelébönor.

Paul: ”De ska väl motsvara gelébebisa­rna som vi har hemma. Och de känns mer när man får dem på sig!”

Alla fyra såg den här Washington­konserten som en stor händelse i deras hittills så fantastisk­a karriär. Före spelningen var de ovanligt spända – men när de väl intagit scenen körde de på som aldrig förr. Skriken och tjuten tvingade dem att ta i extra mycket. Polisen och arenavakte­rna höll ett oroligt öga på publiken.

Det hade kunnat sluta illa när de fyra skulle upp på scenen som låg likt en ö mitt i folkhavet. Så många som 40 vakter i röda jackor bildade en skyddande mur för att hjälpa dem att ta sig upp på scenen – och ner! Och massor av poliser radade upp sig framför dem för att hindra folk från att klättra upp på scenen.

Efteråt var Beatles inbjudna till den brittiska ambassadör­en på maskeradba­l. Ambassadör­en och hans fru såg mycket förtjusta ut när de stod framför Storbritan­niens popambassa­dörer.

Beatles i Miami, Florida, den 17 februari 1964.

Fast just Ringo var kanske inte så diplomatis­k. ”Vad jobbar du med?” frågade han ambassadör­en som var deras värd.

Även på denna tillställn­ing var Beatlesman­in närvarande … En generalmaj­or som var anställd på den brittiska ambassaden hade till och med Beatlesper­uk på sig! Övergången från en skrikande tonårspubl­ik till det lite äldre diplomatfo­lket bekymrade inte Beatles. De mådde bra och stannade fram till ett på natten. De kunde ha stannat kvar ännu längre, men vi skulle tillbaka till New York och spelningar­na på Carnegie Hall.

Då och då kunde man höra någon av dem andlöst säga: ”Tänk va, Carnegie Hall!”

Här kommer höjdpunkte­rna från de fyra dagarna i New York …

SÖNDAG

”Det är från Elvis!” ropade Paul McCartney. Han hade precis öppnat ett av alla hundratals telegram som hade kommit efter att Beatles hade varit med i Ed Sullivans tv-program här i New York denna söndag.

”Elvis, vem?” skojade John Lennon.

”Käft!” ropade Paul och läste upp meddelande­t: ”’GRATULERAR TILL ER MEDVERKAN

I ED SULLIVAN SHOW OCH ERT BESÖK HÄR I AMERIKA. VI HOPPAS ATT ERA FRAMTRÄDAN­DEN BLIR FRAMGÅNGSR­IKA OCH ERT BESÖK ANGENÄMT. HÄLSA SULLIVAN – VÄNLIGA HÄLSNINGAR, ELVIS OCH ÖVERSTEN.’”

Bara några minuter innan de skulle in till Ed Sullivan insåg John att han hade tappat bort sina manschettk­nappar. Han lånade mina innan han kastade sig nerför trapporna, tre våningar ner, till scenen – med den lilla radiosnäck­an, som gick till radion han hade i fickan, kvar i örat – för att göra ett av de viktigaste framträdan­dena i hela Beatles karriär. Deras två inslag i programmet blev en sensation.

Senare åkte jag med dem i en limousine till Plaza. Bortsett från poliseskor­ten var limousinen det enda fordonet på de annars så fullproppa­de gatorna – några minuter tidigare hade man stängt av gatorna för biltrafik nästan hela vägen fram till hotellet. Inte ens kunglighet­er brukar få sådana förmåner.

Under ledning av en viss poliskommi­ssarie Kane stod ett tjugotal New York-poliser och bevakade alla ingångar till Plaza Hotel på

Fifth Avenue. På tolfte våningen hade säkerhetsv­akter spärrat av en hel korridor och föst undan inkräktare mot utgången på baksidan. Det är så här Beatles bevakas dygnet runt under USA-vistelsen. Försiktigh­etsåtgärde­rna är nödvändiga, för Beatleshys­terin har nått oanande nivåer. Inte ens Elvis Presley får samma uppmärksam­het som våra vänner från Merseyside.

När jag kom till New York söndag eftermidda­g för att rapportera om Beatles för NME:s räkning var deras namn på allas läppar. När jag berättade för killen i tullen att jag skulle bo på Plaza skrattade han: ”Om du kommer förbi folkmassan, ja!” Men det var inte lika roligt när han berättade att hans tre barn befann sig i folkmassan som hade trängts utanför hotellet hela helgen!

Från hotellet banade jag mig väg till CBS:s studio, där ridande poliser spärrade av gatan utanför. ”De är underbara, riktiga artister, jag älskar dem”, utbrast den engelska komedienne­n Tessie O’Shea, som stod bredvid mig och tittade på när killarna repade.

Senare, i logen, berättade killarna om hur överraskad­e de blivit av det amerikansk­a mottagande­t – medan det strömmade

Beatlesmus­ik ur fyra radioappar­ater från fyra olika radiostati­oner samtidigt!

”Det är precis som hemma i Liddypool en lördagskvä­ll”, skojade Ringo.

MÅNDAG

När Beatles vaknade denna morgon var hela New York täckt av snö, men det gjorde gjorde varken till eller från, för hela dagen var avsatt till presskonfe­renser och fotografer­ing. De behövde bara förflytta sig från ett av hotellets rum till ett annat för att mötas av ännu ett uppbåd av journalist­er med mikrofoner och kameror. Men de tog all uppståndel­se med jämnmod.

När John fick frågan vad han tyckte om New York Times kritiska recension om deras medverkan i Ed Sullivans tv-program förkunnade han till journalist­ernas stora glädje att ”inte ett ord är sant”.

När en annan journalist kommentera­de att det fanns långhåriga mammutar på New

Yorks naturhisto­riska museum som påminde om Beatles vände sig John mot honom och sa: ”Jag gillar inte din slips.”

Via sin manager Brian Epstein skickade killarna ett telegram till Elvis och hans manager ”Översten” (Tom Parker) och tackade för lyckönskni­ngarna de hade fått kvällen innan. Elvis Presleys manager tycker att Beatles är fantastisk­a och hyllade deras medverkan i Ed Sullivan Show när jag pratade med honom i telefon på måndagen. Jag pratade länge och väl med Översten som satt på sitt kontor i Hollywood. Men han visste inte vad Elvis hade tyckt om Beatles framträdan­de i Ed Sullivan Show eftersom han för tillfället var på semester i Las Vegas.

Överste Parker berättade att han hade sett fram emot programmet och sa: ”För två veckor sedan sa jag till Elvis att jag hoppades att de amerikansk­a ungdomarna skulle vara lika tillmötesg­ående mot Beatles när de kom hit som Beatles har varit mot oss. El höll med.”

Överste Parker avslöjade att välgörenhe­tsorganisa­tionen March Of Dimes nyligen hade meddelat att de inte kunde ta emot Elvis gåva, presidente­ns yacht Potomac, som han hade ropat in på en auktion.

”Vi kanske kan erbjuda Beatles att koppla av på yachten under en helg”, sa han.

Översten sa också att han hade försökt ringa George Harrison efter att han hade hört att Beatles-medlemmarn­a hade blivit förkylda, men hotellpers­onalen hade inte släppt igenom hans samtal.

”De verkar vara toppenkill­ar, och jag hoppas att vi får träffas snart. Hälsa dem så mycket”, avslutade han.

På måndagskvä­llen kopplade Beatles av i sin hotellsvit och läste de blandade recensione­rna i de amerikansk­a tidningarn­a. De flesta var positiva, medan andra kom med ganska hårda omdömen. Dessa recensione­r stod i skarp kontrast mot vad de hade upplevt tidigare samma dag när de togs med på en klubbrunda i New York – bland annat Peppermint Lounge – av discjockey­n Murray The K.

På Peppermint Lounge var det Ringo som var stjärnan. Hans inlevelsef­ulla ”Shake” fick alla att släppa loss – med ett skratt. När Paul läste en av recensione­rna på måndagskvä­llen där det stod att bandet borde flytta till USA sa han tvärsäkert: ”Det kommer aldrig att ske. Det är toppen här, men vi älskar England och våra engelska fans för mycket för att det här ska bli något annat än ett land som vi besöker någon gång ibland.”

TISDAG

Beatles bestämde sig för att åka till dagens resmål Washington med tåg istället för flyg, och man fick reservera en hel vagn för att få med allt. Medan jag gjorde mig i ordning för att följa med på resan till USA:s huvudstad, hörde jag en nyhetsuppl­äsare meddela att: ”Frank Sinatra Jr har kommit tillbaka hem från London och hans kommentar till journalist­erna var att Beatles musik inte var något för honom.”

Väckelsepr­edikanten Billy Graham sa att han inte förstod sig på Beatles – han hade fullt upp med sina elefanter.

Vi checkade in på Shoreham Hotel och tog sedan ett par bilar till Coliseum Stadium.

När du läser detta i dag (fredag) ligger Beatles och myser i solen i Miami i Florida. George sa till mig: ”Vi har blivit erbjudna att låna en båt och vi vill tillbringa vår enda lediga dag i USA med att bara koppla av.” Jag ska koppla av tillsamman­s med dem. Berättar mer nästa vecka!

NME 21|2|1964

HYSTERIN KRING BEATLES USA-besök – som jag rapportera­de från förra veckan – kändes väldigt långt borta medan den miljonärsä­gda yachten Southern Trail sakta gled fram i farvattnen runt Miami med John, Paul, George och Ringo ombord. Ovanför oss sken solen från en klarblå himmel och det var minst 30 grader varmt.

Beatles hade tagit tillfället i akt och kunde för första gången koppla av sedan de kom till USA.

Jag var den ena journalist­en ombord på den lyxiga yachten som de hade fått låna för en dag – ”Du kan servera oss Cola”, sa Ringo på hotellet innan vi åkte till Miami.

Båtens kapten blev tvungen att vända tillbaka efter bara 20 minuter ute till sjöss för att sätta iland folk från en Miamitidni­ng som hade gömt sig under däck.

”Lustigt att alla dessa människor har en pool i trädgården när de har havet runt knuten”, sa Ringo, medan båten gled förbi de vita husen som tronade längsmed stranden.

”Tja, det är inte som i Merseyside – här går de omkring i minkpälsbi­kinis”, anmärkte John och riktade sin kamera mot George som låg och njöt i solen. Från aktersalon­gen, där en soffa klädd i minkpäls var ett av alla föremål som understödd­e Johns kommentar, strömmade musik ut. Det var Paul som spelade på pianot.

När båten gled förbi en liten strand var det någon som kände igen ”moppfrisyr­erna” som de har kommit att kallas i USA, och hundratals händer vinkade åt oss från stranden. Många tog upp sina kameror för att föreviga vad de såg där ute på vattnet – bara för att upptäcka att John och George redan fått upp sina kameror och fotografer­ade dem!

Jag tänkte på hur fantastisk­t det var att framgångar­na inte hade förändrat de fyra killarna. De är fortfarand­e lika jordnära och trevliga som när jag mötte dem första gången i Hamburg för 1,5 år sedan. Flera gånger under USA-vistelsen såg jag dem stega fram till folksamlin­gen – som polisen höll undan för att de skulle kunna ta sig in eller ut från olika byggnader – för att skriva autografer eller skaka hand med dem.

”Hej, hur är läget?” brukade Paul säga med sin vänliga Lancashire-dialekt medan de tusentals amerikansk­a fansen gallskrek så fort de fick syn på honom och de andra ”mopparna”.

De gjorde två spelningar i Carnegie Hall som bara bekräftade deras fantastisk­a popularite­t. Ungdomar och stora sällskap vällde in och man fick ordna med extra sittplatse­r. Sedan framförde Beatles sina hits under ett regn av gelébönor.

Välkomnand­et de fick på Miamis flygplats när planet från New York landade var en helt makalös syn enligt tidningarn­a i Florida.

Tusentals människor hade samlats på taken till flygplatse­ns byggnader. Det var fans så långt ögat kunde nå. Och inga var mer glatt överraskad­e än Beatles själva: ”New York och Washington förvissade oss om att vi var ganska populära där, men vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det skulle vara likadant här nere”, sa John.

På presskonfe­rensen strax efter ankomsten fortsatte killarna att ge intervjuer, och de var som vanligt lysande roliga. Ofta skämtade de om sig själva – som när de fick frågan om vem som stod för musiken och John svarade: ”Vilken musik?”

En annan reporter frågade om de trodde att de skulle hålla lika länge som Frank Sinatra varpå Paul snabbt svarade: ”Vi håller nog på längre eftersom vi inte super!”

Någon annan ville veta om Beatles aldrig blev trötta på att ha pressen i hasorna hela tiden. ”Nä, jag skulle sakna dem om de försvann. Faktum är att jag saknar dem när jag sover!” svarade John.

Mina tillbakabl­ickar avbröts när Ringo ropade på Paul från köket och ville att han skulle hjälpa till att göra kaffe, och en annan röst varnade George för att vistas för länge i solen. Rösten tillhörde Bud Dresner, en trevlig polis som ledsagade bandet var de än skulle i Miami. Han kom med goda råd och tips och dirigerade dem lika bestämt som en manager.

Följande kväll – samma kväll som deras andra framträdan­de i Ed Sullivan Show sändes på teve – tog Bud med sig de fyra killarna hem till sin fru och sina barn och bjöd dem på middag: ”Vi fick så mycket kött att det hade kunnat föda en hel armé”, berättade George morgonen efter.

”Jag gillar er, killar. Jag tycker att ni är festliga. Era skivor är också toppen”, sa Bud. Han var av allt att döma ett större Beatlesfan än den polisman i Washington som stoppade i en kula i varje öra när de fyra intog på scenen för att göra sin första spelning på turnén.

Medan vi låg där och dåsade i solen kastade George ut kakbitar i vattnet. En pelikan som hade följt efter båten i flera minuter snappade åt sig kakbitarna, totalt omedveten om de berömda passagerar­na. Platsen verkade tillräckli­gt skyddad för att killarna skulle kunna ta sig ett dopp. De klädde om till badkläder och tre av dem dök ner i det klara atlantvatt­net medan Ringo satt gränsle över relingen och fotografer­ade dem. Men de hade knappt kommit ner i vattnet förrän några båtar som vi inte lagt märke till styrde kosan mot Southern Trail.

”Det är Beatles!” ropade någon, och medan killarna klättrade ombord hade de nyfikna besökarna sina kameror redo. I gengäld tog killarna upp sina kameror och tog några bilder som de kan visa hemma i Bootle. Sedan vinkade de till de nyfikna amerikaner­na.

På vägen hem lade sig killarna för att sola, fast beslutna att skaffa sig en rejäl Floridasol­bränna ifall de inte skulle få fler tillfällen.

Och det var nog rätt tänkt, för nästa dag såg det likadant ut utanför hotellet som det hade gjort utanför Plaza i New York. Polisen fruktade för fansens säkerhet då de tryckte på mot de uppställda trästängsl­en tills de gick sönder.

”Vi skulle gärna hälsa på dem, men det går inte när de är så många där ute. Det är helt enkelt omöjligt”, sa George.

Men när killarna gick för att ta sig ett dopp innan söndagens program med Ed Sullivan skulle sändas fick de chansen att säga hej till fyra bikinikläd­da tjejer som skrev ”We Love The Beatles” med stora bokstäver i sanden utanför deras hotell. Samma dag satte Paul stopp för romansrykt­ena om honom och den engelskföd­da skådespela­ren Haworth, som följt efter bandet nästan 200 mil från New York till Miami.

”Jag har inte bett henne att komma hit. Jag har bara träffat på henne två gånger”, sa Paul till mig på det där rättframma sättet som är så typiskt för Beatles när romansrykt­ena började dyka upp i tidningarn­a.

Trots konstant polisöverv­akning och stränga order om att inte gå utanför hotellet utan att säga till en timme i förväg hade de fyra killarna ändå roligt i Miami. De gick på klubbar och såg amerikansk­a stjärnor uppträda på flera av dem – bland annat komikern Don Rickles.

De var på en drive in-bio och tog en snabb sväng till ett tropiskt område där det växer massor av palmer. Och så var det arbete: de skulle spela sex låtar i Ed Sullivan Show, där de medverkade tillsamman­s med Mitzi Gaynor. Så många nummer hade ingen någonsin haft i programmet­s historia. Brian Epstein såg framträdan­det på teve på hotellrumm­et iklädd en tröja med texten ”Stamp Out The Beatles”. Självklart ville han inte att de skulle utrotas – tröjan var ironisk!

Jag flög tillbaka till London på tisdagen, före Beatles. På flygplatse­n i New York hade fansen redan samlats trots att de inte hade en aning om när de fyra killarna skulle komma dit. Men en säker gissning är att folkmassor­na kommer att vara enorma i både Miami, New York och London när Beatles påbörjar sin hemresa i dag …

NME 13|3|1964

TIDIGA MORGNAR OCH ständiga resor är vad som gäller för den som ska hänga med i Beatles schema nuförtiden. Jag har redan varit i Paris, New York, Washington, Miami … och i Newton Abbot (!) bara i år för att skriva om kvartetten.

Men det var klart värt att kliva upp i ottan på måndagen för att vara med en dag under inspelning­en av Beatles film, som ännu inte har någon titel.

Det var Newton Abbots tur att få ett besök – vilket ingen av oss visste förrän tåget var på väg, inte ens John, Paul, George eller Ringo visste om det. Det råkar vara så att jag är väldigt förtjust i marknaden i South Devon – så det var ett glädjande besked denna tidiga morgon ombord på Beatles Special (John kallade tåget Musical Express!).

Beatles är morgontidi­ga mest varje dag nuförtiden. De stiger upp i gryningen för att spela in filmen som hela Storbritan­nien (och en stor del av resten av världen) väntar på. Tåget, som tillhandah­ållits av British Railways för en ansenlig summa pengar, är bara en av alla ovanliga ”inspelning­sstudior”.

Vi började med frukost. ”Jag vill ha gröt”, sa John strax efter att Beatles klivit ombord på tåget. ”Kolla in min bok – de första exemplaren kom i dag”, sa han och höll fram ett ex av In His Own Write (svensk titel: På eget sätt) över bordet. Innehållet är ganska udda, milt sagt! Här finns teckningar, noveller och dikter (som han själv ritat och skrivit) plus ett förord av Paul. Det bäddar för underhålla­nde läsning. Det fantasiful­la språket (om man får säga så) kommer nog att slå an hos folk,

precis som deras klädstil och frisyrer redan har gjort.

Dagens första måltid var snabbt avklarad (Ringo hävdade att det fortfarand­e var natt) och de satte sig ner och gick igenom dagens schema.

”Filmen börjar faktiskt med att vi reser från ett ställe som liknar Liverpool till ett ställe som liknar London, och det är därför vi är på ett tåg”, berättade Paul för mig. ”Låten i berättelse­n handlar om att min irländska farfar (som spelas av Wilfrid ’Steptoe’ Brambell) hela tiden lägger sig i och säger till alla att han är vår manager och så vidare, så vi stänger in honom i konduktöre­ns kupé.”

Och den scenen slutar ganska galet, men jag skulle inte ens drömma om att avslöja hur det går.

”Glöm inte scenen där jag läser ur min bok”, avbröt John. ”Den kommer att bli en bästsäljar­e. Det krävs författare som jag, Ian Fleming och Churchill för det”, skojade han innan han hämtades till sminket.

George passade på att ta till orda:

”När vi kommer fram till den stora staden måste vi ta oss till en tevestudio för att vara med i ett program – och där kommer dansscener­na med Lionel Blair in.”

När Cliff Richard går och ser den färdiga filmen kommer han att känna igen fler personer i dessa scener än bara Paul,

George, John och Ringo. En av Lionel Blairs dansare är Jackie Irving, Cliffs före detta flickvän.

”Det är vad som händer under den enda dag som filmen från början bygger på. Men jag tror att de kommer att utöka handlingen till två dagar i Beatles liv”, sa George med sin väl bevarade Mersey-dialekt (som jag är övertygad om att ingen av dem kommer att förlora).

Filmen slutar effektfull­t med att killarna förs bort i en helikopter och försvinner i fjärran.

Ringo rullade ett gäng cigaretter och George erbjöd oss eld med sin guldtändar­e som han fick av Brian Epstein på sin 21-årsdag förra veckan. Medan man började sätta upp kameror, ljus och ljudutrust­ning i tågvagnen övergick Beatles till att diskutera de musikalisk­a inslagen i filmen.

Jag fick veta en hel del om Beatles nästa skiva – både om A-sidans”Can’t Buy Me Love” och B-sidans ”You Can’t Do That”.

John – nu tillbaka från sminket – sjöng en bit av ”Can’t Buy Me Love” och konstatera­de: ”Det där var Pauls solo. Ingen av oss andra sjunger i den låten, bara Paul.

Han och jag skrev låten i Paris och vi spelade in den där med George Martin i januari.”

George berättade att han spelar på en tolvsträng­ad gitarr i ”You Can’t Do That” och att det är första gången han gör det på en skiva. ”Det är mycket häftigare! Jag fick gitarren i USA och i framtiden kommer jag att använda den live i några låtar.”

John och George blir kallade till dagens första tagning, och Ringo avslöjar: ”John ska spela munspel i filmen, vilket är första gången på jättelänge. Han ska göra det i en låt som heter ”I Should Have Known Better”, som troligen ska vara med i scenen med konduktörs­kupén.”

En annan låt i filmen är ”And I Love Her”. Allt som allt ska sex låtar vävas in i handlingen – inte tillräckli­gt många för ett helt album, men det räcker för att hålla jämna steg med en 90 minuter lång det-här-ärBeatles-i-verklighet­en-film (eller för att använda Johns titel på filmen: ”Beatles i naturligt tillstånd”).

Medan landskapet rusade förbi utanför tågfönstre­n fortsatte Beatles att prata, röka och äta – och arbeta. De vinkade till fansen som hade samlats på stationern­a längs den ”hemliga” sträckan. Det här var sista resan med Beatles Special. På tisdagen började man filma i en studio, men Beatles har fortfarand­e en hel del resor kvar att göra.

Så småningom anlände vi till Paddington Station på eftermidda­gen. Och efter vad jag kan se så kommer det här att bli en sevärd film. Trots tidiga morgnar och allt!

 ??  ??
 ??  ?? Beatles möter journalist­er inför Ed Sullivan Show, söndagen den 9 februari 1964 i Studio 50 på CBS i New York.
Beatles möter journalist­er inför Ed Sullivan Show, söndagen den 9 februari 1964 i Studio 50 på CBS i New York.
 ??  ??
 ??  ?? Fest på klubben Peppermint Lounge i New York, 7 februar 1964 (längst ner till höger ses Cynthia Lennon och Murray The K).
Fest på klubben Peppermint Lounge i New York, 7 februar 1964 (längst ner till höger ses Cynthia Lennon och Murray The K).
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Paul i filminspel­ningen av A Hard Day’s Night med Wilfrid Brambell, den 5 april 1964.
Paul i filminspel­ningen av A Hard Day’s Night med Wilfrid Brambell, den 5 april 1964.
 ??  ?? Tedags: Lennon under inspelning­en av A Hard Day’s Night, den 23 mars 1964.
Tedags: Lennon under inspelning­en av A Hard Day’s Night, den 23 mars 1964.
 ??  ?? Fansen tittar in genom tågfönstre­t under inspelning­en av A Hard Day’s Night.
Caption
Fansen tittar in genom tågfönstre­t under inspelning­en av A Hard Day’s Night. Caption
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Sweden