Uncut (Sweden)

FRÅGESTUND MED BEATLES – I AMERIKANSK STIL …

-

Beatles bombardera­des med tuffa frågor på presskonfe­rensen på Hotel Delmonico i New York. Mer än 200 reportrar och tvoch radiojourn­alister hade samlats förra fredagen – samma dag de kom hit. Här är några av frågorna och svaren:

Det står cirka 5 000 fans utanför hotellet. Många har väntat hela natten och en del har sagt att de ska gå över till Rolling Stones för att ni inte har vinkat till dem genom fönstren. Vad tänker du om det?

John: Om de slutar att gilla oss bara för det kan de lika gärna gå härifrån.

Paul: Polisen har sagt åt oss att inte vinka från fönstren eftersom det är oroligt som det är därute och att vi inte ska förvärra saken.

Har ni i Beatles något politiskt inflytande och vem skulle ni vilja se som USA:s president?

Paul: Jag tycker att Ringo borde bli president och Johnson kan vara hans vicepresid­ent. Vad jag har hört av Barrie Goldwater så gillar jag honom inte, och det är den allmänna åsikten i England. Tror ni att Beatles hade blivit lika framgångsr­ika om Ringo inte hade ersatt Pete Best?

John: Troligen inte.

Tänker ni bli soloartist­er när Beatles framgångar är över?

John: Nej, vi har inte en chans ensamma. George, är det jobbigt att du inte anses lika populär som de tre andra här i USA?

George: Nej, inte särskilt, om det ens är sant. Så länge gruppen är populär är jag nöjd. Ringo, hur tycker du att tjejer ska klä sig? Ringo: I klänning! Polisen i New York har sagt att Beatles är farliga för allmänhete­n. Vad tänker du om det? (Oidentifie­rbar röst): Skitsnack! Vilka rykten tycker ni mest illa om? John: Det om att min fru är med barn innan vi själva visste om det.

 ??  ?? New York, 28 augusti 1964 – samma dag som Bob Dylan bjöd bandet på marijuana
New York, 28 augusti 1964 – samma dag som Bob Dylan bjöd bandet på marijuana

Newspapers in English

Newspapers from Sweden