Uncut (Sweden)

MICK JAGGER

-

DET VAR EN riktigt svår fråga att få. Jag behöver en lista. Jag skulle kunna nämna de riktigt uppenbara, eller de mest obskyra. Jag vet inte vilka de bästa 10 låtarna är. Jag undviker frågan eftersom jag inte kan tänka. Några av dem tröttnar man på eftersom man har spelat dem så många gånger. ’Satisfacti­on’ är självklart en fantastisk låt. Men nu existerar den på ett annat plan för mig. Den har spelats sönder av mig själv och andra har gjort så många covers på den att jag inte kan vara i närheten av den. Jag gillar ’Sympathy For The Devil’ och ’Ruby Tuesday’. Men det finns tusentals till. Jag tycker om några av de nyare balladerna såsom ’Out Of Tears’. Jag tycker den är minst lika bra som de gamla låtarna.

Grejen med låtar är att de förekommer i vissa perioder i ditt liv och sen förknippar du dem med det. Samma sak gäller inte för filmer eftersom de är för långa. Men en låt på tre minuter kan påminna dig om en tid i ditt liv – en sommar eller en jul eller en kärleksaff­är eller vad som helst. Folk berättar för mig att de blev av med oskulden till ’Beast Of Burden’. Ok, tack för att du delade med dig. Det var verkligen … intressant. Men det är en del av soundtrack­et till deras liv. Man knyter an till en låt och det får en att känna att den är det bästa man någonsin har hört.

Mitt problem är att jag har en helt annan relation till låtarna. Jag kan dem så väl. Charlie hade en stor bok med alla bootlegs i. Jag slog vad med honom om att jag kunde alla i den. Men det kan jag inte. Men jag kan oftast komma på första textraden i alla [skrattar]. Så jag undviker topp 10-listan. Men jag ska ge den till dig. Jag ska …

 ??  ?? Live på Wembley i september 2003: ”Folk berättar för mig att de blev av med oskulden till ’Beast Of Burden’ … ”
Live på Wembley i september 2003: ”Folk berättar för mig att de blev av med oskulden till ’Beast Of Burden’ … ”

Newspapers in English

Newspapers from Sweden